Ga naar de inhoud

Geen Ewan in Vuelta-ploeg van Lotto-Soudal, wel veel jonge Belgische wolven

 di 10 augustus 2021 12:31
Harm Vanhoucke mag op ritsucces jagen in de Vuelta.
Harm Vanhoucke mag op ritsucces jagen in de Vuelta.

Lotto-Soudal reist zonder sprintbom Caleb Ewan af naar de Ronde van Spanje. De Belgische formatie stuurt wel 6 Belgen en veel jong bloed naar de laatste grote ronde van het jaar.

Caleb Ewan moest in de Vuelta het grote uithangbord worden van Lotto-Soudal. Maar de Australiër heeft nog altijd last van zijn sleutelbeen, dat hij op 4 plekken brak in de Tour.

“Door de afwezigheid van Caleb Ewan en Jasper De Buyst hebben we de selectie voor de Ronde van Spanje wat moeten aanpassen, waardoor de ploeg nu meer gericht is op het klimwerk”, zegt ploegleider Nikolas Maes.

“Jongens zoals Andreas Kron en Harm Vanhoucke hebben al meermaals bewezen dat ze kunnen presteren. Zij worden ondersteund door Steff Cras, Matthew Holmes, Sylvain Moniquet en Maxim Van Gils. Met Frederik Frison en Florian Vermeersch hebben we nog 2  sterke renners aan boord."

"Alles bij elkaar heeft onze selectie nog geen tonnen ervaring in de grote rondes, maar het zijn stuk voor stuk renners met heel wat potentieel."

"Met deze jonge selectie mogen we zeker niet verwachten dat ieder van hen zich iedere dag in de kijker zal rijden. Maar onze ambitie om een ritzege te pakken is in mijn ogen dan ook meer dan gerechtvaardigd met dit team."

"We mikken vooral op de overgangsetappes en lastige aankomsten bergop. Op papier zijn er alvast enkele mooie kansen om ons te tonen.”

Verwacht niet dat we ons elke dag in de kijker rijden, maar we mogen wel de ambitie hebben om een rit te winnen

Nikolas Maes, ploegleider Lotto-Soudal

Vuelta-selectie van Lotto-Soudal

  • Steff Cras 
  • Frederik Frison
  • Matthew Holmes (GBr)
  • Andreas Kron (Den, debuteert in een grote ronde)
  • Sylvain Moniquet (debuteert in een grote ronde)
  • Maxim Van Gils (debuteert in een grote ronde)
  • Harm Vanhoucke
  • Florian Vermeersch (debuteert in een grote ronde)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.