Mieke Gorissen over legendarische interview: "Sportarts stuurde me dat ik misschien zou moeten onderduiken"

  Mieke Gorissen zorgde tijdens de Spelen voor een legendarisch interview.

  Vandaag keerden de laatste Belgische atleten vanuit Japan terug naar ons land. Ook Mieke Gorissen verscheen daarnet in de aankomsthal in Zaventem. Naast een knappe 28e plek zorgde de marathonloopster ook voor het mooiste interview van de Olympische Spelen. "Ik had al vernomen dat het wel wat reacties had losgemaakt in België", vertelde een lachende Gorissen in de luchthaven.

  Het meest ontwapenende interview van de Olympische Spelen gaat zonder twijfel naar Mieke Gorissen. Toen ze van journalist Sammy Neyrinck na haar marathon te horen kreeg dat ze als 28e was geëindigd, wist de 38-jarige loopster met haar vreugde geen blijf. Sportemoties van de zuiverste soort.

   

  "Ik denk dat ik daar stond in een toestand van ontlading, opluchting en ook wel ontreddering in zekere zin", blikte Gorissen terug op haar - intussen legendarische - interview.

   

  "Op het moment zelf vertelde ik gewoon wat er in me omging. Via de sociale media heb ik nadien wel vernomen dat het in België wel wat reacties had losgemaakt."

   

  "Mijn sportarts stuurde me zelfs dat ik misschien wel zou moeten onderduiken als ik terugkwam. Maar ik heb wel het gevoel dat de mensen er toch ook wel blij van werden, dus dan is het misschien wel minder erg", zei de loopster.

  Ik heb wel het gevoel dat de mensen er ook blij van werden, dan is het misschien minder erg.

  Mieke Gorissen over haar legendarische interview

  "Het is zalig om hier met het team aan te komen. Er heerste echt een fantastische sfeer in Team Belgium en ik ben fier dat ik daar onderdeel van mocht uitmaken."

   

  "Het was me nog nooit overkomen en ik denk ook niet dat ik het ooit nog zal meemaken", blikte Gorissen trots terug op haar olympisch debuut.

  Bekijk het interview met Mieke Gorissen:

  Het legendarische interview van Gorissen met Sammy Neyrinck:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.