Lepe vos Jason Kenny knalt naar keiringoud en is nu beste Britse olympiër

  Jason Kenny viert zijn olympische titel in de keirin.

  In het baanwielrennen heeft Jason Kenny zijn olympische titel verlengd in de keirin. De ervaren Brit overtrof zijn concurrenten op tactisch vlak in een aantrekkelijke finale en telt nu 8 olympische medailles, geen enkele Brit doet beter.

  Jason Kenny is een levende legende in het baanwielrennen. Op het palmares van de 33-jarige Brit prijkten al 6 olympische titels en één zilveren plak. Op de vorige Spelen in Rio was hij de absolute sprintkoning met goud in de teamsprint, de individuele sprint én de keirin.

   

  Die laatste titel wist hij op de slotdag van de Spelen knap te verlengen. In de keirinfinale sloop Kenny op kousenvoeten weg toen de gangmaker zijn werk gedaan had en dat gat kregen zijn concurrenten niet meer gedicht.

   

  Tactisch erg slim gespeeld dus van Kenny, die nu met 8 olympische medailles - waarvan 7 gouden - de beste Brit ooit is op de Olympische Spelen. Het zilver was voor de Maleisiër Azizulhasni Awang, die in de sprint nipt de Nederlander Harrie Lavreysen kon afhouden.

  VIDEO: Jason Kenny verrast in de keirinfinale

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.