Ga naar de inhoud

De perfectie: 14-jarige Chinese schoonspringster duikt naar 3 perfecte sprongen

De Chinese Quan Hongchan benaderde de perfectie.

Quan Hongchan had al geschiedenis geschreven als jongste Chinese olympiër op de Spelen, maar de schoonspringster deed er nog een hoofdstuk bij. De 14-jarige Chinese liet op de 10 meter maar liefst 3 keer de perfecte score optekenen en verbeterde zo het olympisch record. 

Met een waanzinnige score van 466.20 had de Chinese een straatlengte voorsprong op de nummer 2, ook al een Chinese, Yuxi Chen (425.40). Het brons ging naar de Australische Melissa Wu die een totaalscore van 371.40 liet optekenen.

 

Hongchan benaderde de perfectie. Na 2 van haar sprongen kreeg ze van alle 7 juryleden een 10, oftewel de hoogste score die je kan boeken. Bij een 3e sprong gaven 6 van de 7 juryleden haar een 10, maar omdat de 2 hoogste en 2 laagste scores worden afgetrokken, kreeg ze een 3e keer een gemiddelde van 10. 3 perfecte scores dus.

Bekijk hier de perfecte oefeningen: