Mama Meesseman over slotaanval: "Onbegrijpelijk dat bal niet aan middenlijn ingegeven wordt"

  De mama van Emma Meesseman analyseerde de laatste aanval van de Cats.

  Na een nagelbijter tegen gastland Japan is het olympische avontuur van de Belgian Cats geëindigd in de kwartfinale. Een mislukte aanval in de ultieme slotfase deed onze basketbalvrouwen de das om. "Deze nederlaag had vermeden kunnen worden", analyseert Sonja Tankrey, de mama van Emma Meesseman.

  Door een Japanse driepunter 15 seconden voor tijd moesten de Belgian Cats met een laatste aanval de uitschakeling op de valreep proberen te vermijden. Dat lukte niet, want de buzzer beater van Kim Mestdagh spatte uiteen op de ring. 

   

  Sonja Tankrey, de mama van Emma Meesseman en zelf een ex-basketbalster, was woensdagavond te gast bij Karl Vannieuwkerke in "Van hier tot in Tokio". Tankrey vindt dat er het een en ander verkeerd gelopen is in het Belgische team.

   

  "Voor die laatste Belgische aanval waren er al een paar fases die helemaal niet gehoeven hadden. Er werd een domme fout begaan die ons vervolgens 4 punten kostte", zegt Tankrey.

   

  "Ik weet niet wat er gezegd is, maar voor de beslissende aanval was er een time-out voor België. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de bal niet aan de middenlijn ingegeven werd."

  Ik denk dat het voor de Cats heel moeilijk wordt om dit te verwerken. 

  Sonja Tankrey

  "Op een bepaald moment in de aanval kan Emma ook de bal krijgen, maar ik weet niet of Julie Allemand in haar positie die pass wel kon geven."


  "Ik heb Emma in elk geval nog nooit zo ontgoocheld gezien. Het is dan ook triest dat we er als ouders niet bij konden zijn. Ik denk dat het heel moeilijk wordt voor de Cats om dit te verwerken."

  Bekijk het fragment in Van hier tot in Tokio:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.