"Pijnlijk en emotioneel" afscheid voor Ann Wauters, maar "fantastisch avontuur"

  De nipte uitschakeling tegen Japan betekent het einde van Ann Wauters' enorm rijkgevulde basketbalcarrière. In haar laatste match kwam ze niet van de bank, maar ze vuurde haar team onvoorwaardelijk aan. "Het zag er lange tijd goed uit, maar dan toch net niet. Dat doet enorm veel pijn."

  Een zichtbaar geëmotioneerde Ann Wauters stond na de match onze reporter te woord. "In de laatste seconde verliezen, dat is zo moeilijk. Maar tegelijkertijd maakt dat basketbal ook heel mooi. Soms vallen de shots erin, soms net eruit."

   

  "Het was een mooi shot. Ik denk dat we met zijn allen even dachten dat het goed zat, maar dan toch net niet. Dat doet enorm veel pijn."

   

  "We waren gekomen voor de top acht. Dat doel hebben we bereikt. Maar eens je zover bent, wil je natuurlijk naar de halve finale. Het zag er lange tijd goed uit, daarom is het extra pijnlijk. En emotioneel ook."

   

  "Zowel wij als Japan hebben gestreden voor dat ticket. Ook chapeau voor de Japanse ploeg, want zij hebben zich hier jarenlang op voorbereid."

   

  "Hier eindigt het voor mij. Het dringt nog niet volledig door. Ik had het op een ander manier gewild, maar het avontuur is zo mooi en fantatisch geweest. Dat ik dit nog heb mogen meemaken, op de Olympische Spelen staan, is mooi. Ik ben zo dankbaar."

  Hier eindigt het voor mij. Het dringt nog niet volledig door. Ik het had op een andere manier gewild, maar het avontuur is zo mooi en fantastisch geweest.

  Ann Wauters

  Bondscoach: "Het is jammer dat ik haar geen mooier afscheid heb kunnen aanbieden"

  Bondscoach Philip Mestdagh vindt het jammer dat Ann Wauters op deze manier moet afzwaaien. "Vandaag was het helaas echt geen tegenstander om Ann op het veld te plaatsen. Ik had gehoopt om in het verdere verloop van het toernooi, tegen Spanje of Frankrijk, wel nog een match-up voor haar te vinden. Het is jammer dat ik haar geen mooier afscheid heb kunnen aanbieden, want dat verdient ze wel."

   

  Mestdagh blikt ook terug op de nipte nederlaag. "Het is een zware ontgoocheling, maar ik kan mijn dames alleen maar feliciteren met hun inzet. Het is een bitter einde, zeker omdat we getoond hebben dat we de evenknie waren van Japan."

  "We gaan Ann enorm missen"

  Kim Mestdagh speelde een dijk van een match, maar miste de ultieme buzzer beater. "Als je verliest met 1 punt, ligt dat nooit aan de laatste aanval. Er zijn daarvoor dingen gebeurd waardoor het zo close was. We leden enkele kostbare balverliezen in het vierde kwart, waardoor de Japanners enkele makkelijke lay-ups konden maken."

   

  "Ik hoop dat we binnen enkele dagen, weken of maanden zullen kunnen terugkijken op een goed toernooi en trots zijn op onszelf."

   

  Ook Antonia Delaere baalt enorm na de gemiste kans. "Als je in de tweede helft zelfs even met meer dan 10 punten voorstaat, dan is het heel zuur om in de laatste seconde te verliezen. Zeker omdat ik niet weet of ik ooit nog de kans ga krijgen om de halve finale van de Olympische Spelen te kunnen halen. Hier gaan we even niet goed van zijn."

   

  "Ik vind het enorm jammer dat we Ann geen medaille kunnen geven. Maar zij heeft ons geleerd om een leidersrol op te nemen. Ik denk dat we er klaar voor zijn, om dat te doen. We gaan haar enorm missen."

  Ik hoop dat we binnen enkele dagen, weken of maanden zullen kunnen terugkijken op een goed toernooi en trots zijn op onszelf.

  Kim Mestdagh

  Lees ook:

  programma Belgian Cats

  kwartfinales
  China Servië 70-77 verslag
  Australië Verenigde Staten 55-79 verslag
  Japan België 86-85 verslag
  Spanje Frankrijk 64-67  
  groepsfase
  dinsdag 27 juli Australië - België 70-85 verslag
  vrijdag 30 juli België - Puerto Rico 87-52 verslag
  maandag 2 augustus China - België 74-62 verslag
      M W V +/- punten
  1. China 3 3 0 +56 6
  2. België 3 2 2 +38 5
  3. Australië 3 1 2 +10 4
  4. Puerto Rico 3 0 2 -104 3