Kajakster Hermien Peters wint haar reeks en stoot door naar de halve finales

  Hermien Peters zette de snelste tijd neer van alle deelnemers.

  Kajakster Hermien Peters heeft zich in de K1 500m makkelijk geplaatst voor de halve finales. Peters won haar reeks in 1'47"959 en mag zo rechtstreeks naar de halve finales. Die vinden morgen plaats.

  Hermien Peters won gisteren samen met haar kajakpartner Lize Broekx nog de B-finale in de K2 500m. Peters had de smaak van het winnen duidelijk te pakken. Ook vandaag toonde ze zich de sterkste.

   

  Na een sterke start was de toon meteen gezet voor Hermien Peters. De Limburgse vloog uit de startblokken en had halfweg koers al een kleine voorsprong bij elkaar gepeddeld. 

   

  Peters had duidelijk geen zin in de herkansingen en breidde haar voorsprong nog wat verder uit. De kajakster viel niet meer stil en finishte uiteindelijk in 1'47"959, de snelste tijd van alle deelnemers. Dankzij haar overwinning mag ze rechtstreeks naar de halve finales. Die vinden morgen plaats.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Hermien Peters: "Had onderweg niet het gevoel dat ik mijn beste wedstrijd aan het varen was"

  "Ik had dit zeker niet verwacht", is Hermien Peters eerlijk. "Maar het was wel een doel. Toen ik halfweg bij de eerste drie voer, wist ik dat ik alles moest geven. Zo spaar ik toch een wedstrijd uit. Om dan nog eens als eerste over de meet te komen, is een leuk opstekertje." 

   

  Broekx voer de snelste tijd van alle deelnemers in de reeksen. "Dat is leuk, maar tijden zeggen ook niet zo heel veel. De wind kan bijvoorbeeld veranderen. Ik had onderweg niet het gevoel dat ik mijn beste wedstrijd aan het varen was, achteraf bleek dat best wel mee te vallen. Ik denk dat ik wel in vorm verkeer."

   

  "Het doel? Ik zou heel graag de A-finale halen, dat zou al een heel mooie prestatie zijn. De ontgoocheling van gisteren was een soort van motivatie voor vandaag. Het was echt wel zuur om net die A-finale te missen. Uiteindelijk hebben we het toch nog mooi afgesloten door de B-finale te winnen. Dat gaf ook het nodige vertrouwen voor vandaag." 

  programma Hermien Peters
  maandag 2 augustus reeksen K2 500m (met Lize Broekx) 1'48"137 (4e, naar KF) verslag
  maandag 2 augustus kwartfinales K2 500m 1'47"649 (1e, naar HF) verslag
  dinsdag 3 augustus halve finales K2 500m 1'39"046 (5e, naar b-finale) verslag
  dinsdag 3 augustus b-finale K2 500m 1'38"475 (1e) verslag
  woensdag 4 augustus reeksen K1 500m 1'47"959 (1e, naar HF) verslag
  donderdag 5 augustus halve finale K1 500m 1'52"829 (2e, naar a-finale) verslag
  donderdag 5 augustus finale K1 500m 1'53"716 (5e) verslag