Het zit in de familie: kajakker Artuur Peters supportert voor zijn zus Hermien

  Artuur Peters supporterde voor zijn zus.

  Na de B-finale van Artuur Peters was het de beurt aan Hermien Peters, de zus van de kajakker. Samen met Lize Broekx peddelden de dames naar de winst in de B-finale. Artuur Peters supporterde bij Sammy Neyrinck voor zijn zus.

  Hermien Peters en Lize Broekx wonnen hun B-finale en eindigden zo als 9e. Ze deden daarmee 1 plek beter dan Artuur Peters, maar dat vond de kajakker niet erg. 

   

  "Ze winnen, ik moet al niet meer roepen", zag Artuur Peters al snel. "Ze liggen goed en normaal gezien is hun tweede deel het beste. Ze liggen zelfs bijna een halve boot voor. Super goed. Ik ga ze dadelijk feliciteren. Ze hebben het beter gedaan dan ik."

  Artuur Peters supporterde voor zijn zus:

  "Denk dat Parijs mijn Spelen zullen worden"

  Artuur Peters moest zich dus tevreden stellen met een 10e plek. "Mijn B-finale was heel goed, mijn halve finale ook. Ik heb terug een persoonlijk record gevaren. Ik mag tevreden terugkijken op deze Spelen."


  "Ik denk dat mijn start net iets beter was. Ik was mee met de rest en kon in het middenveld mee gaan. Jammer genoeg heb ik op het einde verloren van een Italiaan. Maar hij is heel sterk. Ik ben op mijn waarde geklopt."

   

  "Het is beter dan Rio (toen werd hij 11e, red.). Ik ga zeker nog niet stoppen. Ik denk dat Parijs mijn Spelen zullen worden. Zeker weten. Als ik nog 3 jaar kan werken zoals ik de afgelopen 2 à 3 jaar heb gedaan, dan kan ik nog een enorme stap zetten."

  "Laten zien dat we mentaal sterk zijn"

  Hermien Peters en Lize Broekx waren wel tevreden na hun B-finale. "Het is heel spijtig dat we net die A-finale missen. Dat we niet konden meedoen voor de medailles. Maar een 9e plaats op de Spelen is zeker niet slecht. Ik denk dat we daar wel tevreden mee mogen zijn", vertelde Hermien Peters.

   

  "Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we die finale niet gehaald hebben. Dat was wel een opdoffer, maar we hebben ons snel herpakt. We hebben laten zien dat we mentaal sterk zijn", vulde Lize Broekx nog aan.