Duitse vrouwen verpulveren het wereldrecord in de ploegenachtervolging

  De Duitse vrouwen snelden naar een wereldrecord.

  Op de eerste dag in het baanwielrennen is er meteen een wereldrecord gesneuveld. De Duitse vrouwen verpulverden dat record in de ploegenachtervolging en reden bijna 3 seconden sneller dan de beste tijd.

  De Duitse vrouwen gingen in de reeksen van de ploegenachtervolging flink tekeer. Ze hadden slechts 4 minuten en 7 seconden nodig om de 4 kilometer af te haspelen. Daarmee klokten ze af op een nieuw wereldrecord (4'07"307).

   

  Dat record stond op naam van Groot-Brittannië. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro snelden de baanwielrensters toen in een tijd van 4 minuten en 10 seconden naar een wereldrecord. De Duitsers deden met een gemiddelde snelheid van 58 km/u dus bijna 3 seconden beter.

   

  Franziska Brausse, Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger zorgden voor die kanontijd.

   

  Er werd overigens niet alleen door Duitsland bijzonder hard gereden. Groot-Brittannië reed met 4'09"022 de tweede beste tijd ooit en Amerika liet de 3e snelste tijd optekenen (4'10"118). 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.