Geen ontspanning na de inspanning: twee judoka's huiswaarts gestuurd na toeristisch uitje

  Meer dan de Budokan-tempel en het olympisch dorp mogen de judoka's niet bezichtigen.

  Twee mannelijke judoka's uit Georgië moeten de Olympische Spelen verlaten, nadat ze het coronaprotocol overtreden hebben. Ze hadden het olympisch dorp verlaten om aan sightseeing te doen, maar dat is niet toegestaan.

  Atleten die na hun competitie de Tokyo Tower, de Japanse tuinen of het drukste kruispunt ter wereld willen ontdekken, denken maar beter twee keer na. Twee Georgische atleten hebben namelijk hun accreditatie moeten inleveren en worden huiswaarts gestuurd nadat ze betrapt werden tijdens een toeristisch uitje.

   

  Om welke atleten het precies gaat, is nog niet bekend. De Georgische judoka's hebben er overigens succesvolle Spelen opzitten, want ze kampten zich naar vier medailles: goud voor Lasha Bekauri in de -90kg en zilver voor Vazha Margvelashvili in de -66kg, Lasha Shavdatuashvili in de -73kg en Guram Tushishvili in de +100kg-categorie. 

   

  De coronapandemie houdt nog steeds heel lelijk huis in Japan. De noodtoestand in Tokio is nog steeds van kracht. Daardoor is publiek niet welkom op de Spelen en moeten atleten en begeleiders zich aan een erg strikt protocol houden.