De Olympische Tribune: "Ik ben nog altijd een believer van de Tornados"

  Weer net niet voor de Belgen in Tokio. Zowel in de gemengde triatlon als de gemengde 4x400m eindigden onze landgenoten net naast het podium. In "De Olympische Tribune" blikken Kris Meertens en Dirk Gerlo terug op de actie in Tokio.

   

  U kunt de podcast ook beluisteren in de vernieuwde Sporza App. Klik bovenaan op "luister", daar kunt u al onze podcasts vinden.

  Enkele opvallende quotes uit deze aflevering:

  Kris Meertens

   

  • “Ik denk dat Bolingo haar individueel toernooi niet in risico wilde brengen. Maar als je een olympische finale kan halen en zeker op de 400m laat je dat niet schieten, dus dan zal het wel serieus zijn.”

  • “Ik ben nog altijd een believer van de Tornados, die komen toch allemaal geweldig in vorm nu. Ook met een hele goeie Jonathan Borlée, dat is verrassend.”

  • “De tijden zoals die van “Flo-Jo” leken nooit geëvenaard te worden, maar de records komen er nu toch heel snel aan."
   
  Dirk Gerlo
   
  • “Ik weet niet of de Hammers onverdeeld blij zullen zijn: de stille ambitie lag toch een stukje hoger dan dat olympisch diploma. Maar daarvoor moesten alle stukjes in elkaar vallen en dat was niet het geval.”

  • “Het cruciale moment is volgens mij de fietsstart van Valerie Barthelemy geweest. Als ze daar het wiel van Knibb had kunnen houden, hadden we wel op het podium kunnen belanden.”

  • “De coronabesmetting en vooral de gemiste trainingen hebben Jelle Geens vandaag wat tegengehouden. Geens in topvorm had dat laatste sprintje nooit verloren.”