"De Belgian Hammers hebben hun doel bereikt, maar ze hadden een stille ambitie"

  De Belgian Hammers grepen in de gemengde triatlon met een 5e plaats naast de medailles. Al haalden ze wel het vooropgestelde doel: top 8. Dirk Gerlo analyseert de wedstrijd van de Belgen. "Om het podium te halen moet iedereen top zijn en dat was niet het geval."

  "Het verschil tussen de bronzen medaille en de 5e plaats van de Belgen bedroeg 32 seconden en tussen de gouden medaille en België zat 56 seconden", vertelt Dirk Gerlo. 

   

  "Het was een wedstrijd die 1 uur en 20 minuten geduurd heeft. Je zou kunnen zeggen dat het er even in had gezeten. Maar als je dan naar de uitslag kijkt, dan moet je zeggen dat Groot-Brittannië, Amerika en Frankrijk een sterker collectief hadden."

   

  "Als je zegt dat top 8 en dat olympisch diploma het doel is en je eindigt op de 5e plaats, dan is het doel bereikt. Maar je hebt ook die stille ambitie van de Belgian Hammers: het podium. Om dat te behalen moet iedereen top zijn en dat was niet echt het geval."

  Het doel is behaald, maar de Belgian Hammers hadden ook een stille ambitie: het podium halen.

  Dirk Gerlo

  België voor veel toplanden

  "De voorbije dagen had Claire Michel problemen met de kuit. Marten Van Riel ging dan weer heel diep in de individuele triatlon. Dat zag je er ook een klein beetje aan. Hij heeft alles gegeven, maar de frisheid van een paar dagen geleden was er niet."

   

  "Dan was er ook nog Valerie Barthelemy die België weer naar de podiumplaatsen had gebracht. Maar dan zie je dat ze net niet explosief genoeg is."


  "Dan kom je uit bij Jelle Geens, die dinsdag pas is aangekomen. Hij heeft een paar dagen zonder goede training gehad. Dat zijn kleine dingen die meespelen."

   

  "Maar als je dan verderop kijkt in de uitslag dan moet je zeggen dat dit kwartet er alles heeft uitgehaald wat erin zat. Toplanden in de triatlon zoals Duitsland, Australië, Spanje en Nieuw-Zeeland eindigden allemaal achter België."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.