Real Madrid, Barcelona en Juventus in koor: "UEFA moet van rechter alle acties staken"

  Was u de Super League al vergeten? Real Madrid, Barcelona en Juventus nog niet. In een gezamelijk statement vrijdag wijzen ze de UEFA op een uitspraak van een Madrileense rechtbank. En ze verklaren dat ze het idee nog altijd verder willen uitwerken op een constructieve manier.

  De drie Europese topclubs laten in een bericht op hun websites weten dat een Madrileense rechtbank beslist heeft dat de UEFA alle acties tegen hen met onmiddellijke ingang moet stopzetten.

   

  "Waaronder alle disciplinaire acties tegen deze drie ondertekenende clubs en het opheffen van alle boetes en beperkingen die de andere negen clubs werden opgelegd."

   

  Zo moesten de Premier League-clubs die betrokken waren 22 miljoen pond "goedmaakboete" betalen en werd gedreigd hen 30 punten af te trekken. In Italië zouden ploegen die deelnamen aan de Super League uit de Serie A worden gezet.

   

  "We zijn blij dat we in de toekomst niet langer het onderwerp zullen zijn van voortdurende dreigementen van de UEFA", stellen de drie clubs ook."

   

  Bovendien zal het Europees Hof van Justitie in Luxemburg volgens de drie clubs nagaan of de UEFA geen monopolie heeft op het Europees voetbal. Ze blijven vinden dat het voetbal serieuze problemen kent en willen nog altijd veranderingen. 

   

  "Ons doel is om het project van de Super League verder te ontwikkelen op een constructieve manier en in samenwerking met alle stakeholders: fans, spelers, trainers, clubs, nationale en internationale competities en federaties."