Ouédraogo gelooft verhaal van VS niet: "Op dat niveau weet je waar je moet staan"

  Het geknoei op de 4x400m mixed relay ging ook in Van hier tot in Tokio niet onopgemerkt voorbij. De Verenigde Staten werden gediskwalificeerd voor een te late wissel, naar eigen zeggen omdat de official Taylor Manson een verkeerde plek toewees. Élodie Ouédraogo gelooft daar niets van: "Ik denk dat het tactisch was."

  "Het officiële verhaal was dat de official haar fout had gezet", vertelt Élodie Ouédraogo over de veelbesproken fase. "Maar op dat niveau weet je waar je moet staan. Persoonlijk denk ik dat het tactisch was."

   

  "De tweede loopster was misschien net iets minder sterk. Dus wat hebben ze geprobeerd? Die man iets langer laten lopen."

   

  "Ik moest dat vroeger ook doen met Kim Gevaert, die de snelste was. Zij moest zo lang mogelijk lopen, dus ik moest heel vroeg in de zone wisselen met haar. Zo kon zij haar ding doen. Dat hebben ze hier ook geprobeerd."

  Het is hard tegen hard in de 4x400m. Als je kan gaan liggen, doe het vooral!

  Elodie Ouédraogo

  "Die wissels lijken me toch akelige momenten", merkt Karl Vannieuwkerke op.


  "Dat is zo. Het is een beetje gokken, maar ook een beetje tactisch", weet Ouédraogo. "Je kunt net iets langer in je baan lopen zodat de anderen rond je moeten. Als je kan gaan liggen, doe het vooral! Het is hard tegen hard in de 4x400m."


  Met de Amerikanen en de Dominicaanse Republiek erbij in de finale, krijgen de medaillekansen van de Belgen een flinke knauw. Toch blijft de olympische kampioene op de 4x100m in Peking positief. "Outsiders voor een medaille", noemt ze onze landgenoten van de mixed relay.

  Bekijk het fragment uit Van hier tot in Tokio:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.