Slecht nieuws voor België: diskwalificaties in 4x400m geschrapt door fout official

  België moet morgen in de finale van de 4x400m mixed relay dan toch afrekenen met de Verenigde Staten. Dat tweeten de Amerikanen zelf. Het team werd gediskwalificeerd door een verkeerde beginpositie bij de eerste stokwissel. Naar verluidt was die positie "de schuld van een official" en mag het kwartet zich - net als de Dominicaanse Republiek - opmaken voor een finalestrijd.

  In de eerste halve finale van de 4x400m mixed relay werd er flink geknoeid. Taylor Manson, tweede loopster bij de Verenigde Staten, stond bij de eerste stokwissel veel te ver. Een diskwalificatie volgde.

   

  Ook bij de Dominicaanse Republiek verliep een wissel niet naar behoren. Resultaat: beide landen werden gediskwalificeerd, België werd tweede in zijn reeks. 

   

  De Verenigde Staten vochten de beslissing aan en kregen gelijk. Vermoedelijk was de foute opstelling van Manson te wijten aan verkeerde instructies van een official. De VS en de Dominicaanse Republiek mogen morgen dan toch strijden om een medaille.

   

  Slecht nieuws voor België dus, dat wel nog steeds zijn plekje in de finale behoudt. Dat is niet het geval voor Spanje en Duitsland. Zij vallen af omdat hun tijden trager waren dan "de gediskwalificeerden". 

  Herbekijk de fase:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.