Ga naar de inhoud

Vroege vluchter Louvel soleert naar winst in Vuelta a Castilla y Léon

 do 29 juli 2021 18:22
Louvel boekte zijn eerste profzege.

De Fransman Matis Louvel (Arkéa-Samsic) heeft verrassend de Vuelta a Castilla y Léon op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner maakte deel uit van de vroege vlucht en kwam alleen over de streep in Ponferrada. Voor Louvel is het ook meteen de eerste profzege uit zijn carrière.

Na ruim een uur koersen in de Spaanse zon ontstond de vlucht van de dag. Samen met 8 andere metgezellen slaagde Matis Louvel erin een bonus van 3 minuten bij elkaar te fietsen.

 

In de achtergrond maakten vooral Astana en UAE jacht op de kopgroep, waardoor de voorsprong geleidelijk aan slinkte. Bij het opdraaien van de lokale ronde in Ponferrada hielden de vluchters uiteindelijk 2 minuten over op het peloton.

 

In de heuvelachtige finale op het WK-parcours van Ponferrada in 2014, profiteerde Louvel van een valpartij bij zijn medevluchters om er alleen vanonder uit te muizen.

 

De Fransman bouwde zijn voorsprong gestaag uit en hield aan de meet 44 seconden over op de Italiaan Stefano Oldani (Lotto-Soudal).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.