De olympische Tribune: "Perfectie zal nodig zijn om goud te pakken"

  Net als gisteren behaalde ons land vandaag geen medailles. Wel waren er enkele dichte ereplaatsen voor Nina Derwael en het roeiduo Tim Brys/ Niels Van Zandweghe. In "De olympische Tribune" blikken Inge Van Meensel en het roeiduo Ruben Claeys/ Pierre De Loof terug op de actie in Tokio.

  Enkele opvallende quotes uit deze aflevering:

  Inge Van Meensel

  • "Nina Derwael dacht niet aan de medaille, ze wilde wel laten zien dat ze alle toestellen beheerst. En top 6 is prima voor haar."

  • “Derwael en Sunisa Lee liggen zo dicht bij elkaar, en weten dat ze het absoluut perfect moeten doen om te winnen. Het voordeel is wel: Sunisa Lee begint als allereerste aan de brugfinale, en Nina als derde. Niemand wil graag als eerste gaan.”

  • “Dat hupje bij de landing moet eruit en dan nog wat mini-details, maar ze mag vertrouwen hebben in haar oefening, en dat kon ik een maand geleden niet zeggen.”

  • “Jutta Verkest mag met heel veel trots terugkijken. Zonder die val eindigt ze als vijftiende. Dat is gek voor een 15-jarige.”

   

  • “Die ingesteldheid van Verkest kan je niet aanleren. Er zijn veel meisjes die snel huilen en teleurgesteld zijn. Jutta is zo niet. Daarom dat ik erg verrast was toen ze voor de camera begon te huilen bij de opwarming.”

  Ruben Claeys/Pierre De Loof
  • De Loof: “In mijn ogen hebben ze het goed gedaan, maar in die van hun waarschijnlijk niet. Ze hebben niet naar hun niveau geroeid, maar de plaats waar ze naar geroeid hebben is wel de plaats waar ze vaak gestrand zijn.”

  • Claeys: “Ik wil zeker geloven dat ze een nadeel hebben ondervonden van de wind. Er worden inderdaad medailles gehaald in de eerste drie banen, maar ook eentje in baan vijf. Maar die wind kan switchen natuurlijk.”

  • De Loof: “Ik heb niet echt gemerkt wat er mis ging in de halve finale, maar dat komt ook omdat de race niet heel goed in beeld gebracht wordt.”

  • Claeys: “Ze mogen zeker trots zijn op wat ze verwezenlijkt hebben. Ze zijn zeker een van de meest constante ploegen geweest de afgelopen jaren. Dus het is natuurlijk wel jammer dat die medaille er niet in ziet. Het zal wat wringen, maar achteraf zullen ze wel trots zijn.”