Cats delen vreugde met Linde Merckpoel: "Spelen als leeuwen uit hun kooi"

  Linde Merckpoel is de grootste fan van de Belgian Cats. Na de knappe overwinning tegen Australië belde ze de ploeg. "We zaten drie weken in een Japanse gevangenis en nu amuseren we ons rot!", waren de Cats enthousiast. Beleef de vreugde van de basketbalvrouwen.

  Waar eindigt het voor de Cats?

  Een ijzersterke prestatie. Zo werd de overwinning tegen Australië beschreven. Is het te vroeg om stiekem te dromen van een medaille?

   

  "Ik heb er vandaag heel veel over nagedacht", deelt Tomas Van Den Spiegel. "De Verenigde Staten staan bovenaan, daaronder heb je vijf of zes landen die in aanmerking komen voor de overige medailles."

   

  "Deze overwinning is een goede eerste stap. Als de Cats hun groep kunnen winnen, zijn ze goed op weg. Dan zitten ze ook in de flow en kan er heel veel. "

   

  "Als je zag hoe spannend het EK was, weet je dat het alle kanten uit kan. We gaan optimistisch blijven en de hoop koesteren."

  De Verenigde Staten staan bovenaan, daaronder heb je vijf of zes landen die in aanmerking komen voor de overige medailles.

  Tomas Van Den Spiegel

  Ann Wauters maakt op haar 40e nog steeds deel uit van het nationale team. Fysiek voert ze een eindeloze strijd tegen haar kapotte knieën. Toch is ze een grote meerwaarde voor de groep.

   

  "Ann brengt de groep zoveel stabiliteit in die groep met al haar ervaring. Ze is het verlengde van die coachingstaf", zegt Van Den Spiegel "Ze kan niet meer brengen wat ze vroeger deed, wat wel frustrerend is. Maar ze brengt wel iets extra."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  programma Belgian Cats
  dinsdag 27 juli Australië - België 70-85  
  vrijdag 30 juli België - Puerto Rico 3 u  
  maandag 2 augustus China - België 10.20 u  
  woensdag 4 augustus kwartfinales (evt)    
  vrijdag 6 augustus halve finales (evt) 6.40 u of 13 u  
  zondag 8 augustus finale (evt) 4.30 u  

  Lees ook: