Meesseman na magistrale match: "Kreeg al kippenvel in het laatste kwart"

  Na de stuntzege van de Belgian Cats tegen Australië haalden we uitblinkers Emma Meesseman en Antonia Delaere voor onze microfoon. Allebei spraken ze over "kippenvel tijdens de match" en "fantastisch om onze eerste olympische match zo te winnen".

  Emma Meesseman, die de wedstrijd afsloot met 32 punten en 9 rebounds, heeft in haar carrière al veel meegemaakt, maar dit was toch extra speciaal: "Ik kreeg al kippenvel tijdens het vierde kwart door alle goeie energie en de vibes van onze bank. Het is fantastisch om zo je allereerste wedstrijd op de Olympische Spelen te kunnen afwerken."

   

  "We weten dat elke ploeg te verslaan is, maar je moet het toch nog doen. Had je vooraf gezegd dat we tegen het ervaren Australië met 15 punten zouden winnen, had ik wellicht eens goed gelachen."

   

  "Onze eerste helft was nochtans niet super. We hebben maar heel kort kunnen trainen in deze zaal, dus in het begin was ons shot nog niet echt aangepast aan de omstandigheden. Door vertrouwen te blijven geven aan elkaar viel ons shot uiteindelijk wel binnen. Het is puur door het vertrouwen in het team en de liefde voor elkaar dat we ervoor zijn blijven gaan en deze match hebben kunnen winnen."

   

  Het is puur door het vertrouwen in het team en de liefde voor elkaar dat we ervoor zijn blijven gaan en deze match hebben kunnen winnen.

  Emma Meesseman

  Delaere: "We stonden er vanaf de eerste minuut"

  Antonia Delaere had met 17 punten, waaronder enkele korven op cruciale momenten, ook een belangrijk aandeel in deze overwinning. "Het is echt fantastisch om zo onze eerste olympische match te kunnen winnen. Hier gaan we van genieten!"

   

  "Ik dacht dat het de volledige match spannend zou blijven, maar na enkele fastbreaks en een goeie defense stonden we ineens 10 punten voor en was de match eigenlijk al gespeeld."

   

  "Het is sowieso prachtig. Toen we opliepen had ik al kippenvel. Onze start was dan ook nog eens supergoed. Op het EK hebben we twee keer onze start gemist en verloren we daardoor twee keer. Nu stonden we er vanaf de eerste minuut."

  Reacties bij de Belgian Cats:

  Lees ook: