Mama Verkest: "Zelfs als ze er niets van bakt, staat Jutta er met de glimlach"

  Dorianne Aussems beleeft de prestaties van de Belgen in eigen land met vrienden en familie. Vandaag trok ze naar de turnzaal, waar de familie van Jutta Verkest supporterde voor hun olympische gymnaste. In Van hier tot in Tokio bracht ze verslag uit van een bewogen dag.

  Mireille, mama van Jutta Verkest, heeft een dubbel gevoel bij de wedstrijden van haar dochter. "Vaak heb ik niet zoveel zin om te kijken. ik heb schrik dat ze valt en ik er zo machteloos bij sta. Als ze zich geen pijn gedaan heeft, ben ik al tevreden."

   

  Jutta daarentegen beleeft veel plezier aan haar sport. "Jutta geniet van wat ze doet, dat doet ze al van kleins af aan. Zelfs als ze er niets van bakt, staat ze er met een glimlach."

   

  "Ze beleefde een moeilijke periode tijdens corona. Ze vroeg zich af of ze de pijn en opofferingen nog kon opbrengen om op dat niveau mee te kunnen. Heel haar lichaam doet soms pijn."

   

  "Ik heb haar altijd gezegd dat ze mag stoppen als ze het niet meer ziet zitten. Dat ze naar huis komt, is voor mij het belangrijkste. Ik zou dan niet teleurgesteld zijn."

  We mogen trots zijn, want ze zorgen voor een primeur in de Belgische turngeschiedenis.

  Mireille, mama van Jutta

  Maar stoppen deed Verkest niet. Mentaal is ze enorm weerbaar. Ze kan op haar 15 jaar enorm goed relativeren en rationaliseren. "Ze heeft die moeilijke periode overbrugd en nu staat ze er op de Olympische Spelen", deelt Dorianne Aussems.

   

  In de turnzaal leeft de hele familie mee. Op de brug met ongelijke leggers, het laatste toestel in de finale, gaat het mis voor Verkest. Mama Mireille vindt het moeilijk om naar te kijken, maar kan de trots voor haar dochter niet verbergen.


  "De val op de brug met ongelijke leggers is spijtig. Maar we mogen trots zijn, want ze zorgen voor een primeur in de Belgische turngeschiedenis. Als ze nu nog drie jaar goed kan trainen, zullen wij klaarstaan om te supporteren in Parijs!"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  programma Jutta Verkest
  zondag 25 juli kwalificaties team 5e (naar F) verslag
    kwalificaties allround 20e (naar F) verslag
  dinsdag 27 juli finale team 8e verslag
  donderdag 29 juli finale allround 12.50 u