Australische bondscoach op haar hoede voor Belgian Cats: "Zijn erg gevaarlijk"

  De Australische bondscoach vindt de Belgian Cats erg gevaarlijk.

  Volgens de Australische bondscoach Sandy Brondello zijn de Belgian Cats op de Spelen in Tokio "een erg gevaarlijke" tegenstander. Dat zei ze in een videofragment op het Twitteraccount van de Australische vrouwenbasketbalcompetitie.

  De Australische en Belgische basketbalvrouwen ontmoeten elkaar morgen in hun eerste wedstrijd van de groepsfase op de Olympische Spelen in Tokio. De Belgian Cats zijn volgens Brondello "duidelijk een erg gevaarlijk team". 

   

  "Op het wereldkampioenschap (in 2018, red.) eindigden ze als vierde en dat heeft hen op het internationale toneel gebracht en hen heel veel vertrouwen gegeven", zei de trainer van Australië.

   

  Brondello prijst niet alleen "sterspeelster" Emma Meesseman, die "heel gevaarlijk is" als forward, maar ook "de erg snelle pointguard" Julie Allemand en "geweldige schutter" Kim Mestdagh. 

   

  "Hun voordeel is dat ze al lang samen spelen en dat ze een goede voorbereiding hebben gehad met het Europese kampioenschap." 

  Op het WK eindigden ze als vierde en dat heeft hen op het internationale toneel gebracht.

  Sandy Brondello

  Nog maar de 4e ontmoeting

  Het Australische team moet het zonder stercenter Liz Cambage stellen, die op het nippertje moest afhaken voor de Spelen. 

   

  Maar de Opals (zo worden de Australische basketbalvrouwen genoemd) beschikken over een goede ploeg - met onder anderen forward Rebecca Allen, center Ezi Magbegor en pointguard Leilani Mitchell - die een sterk collectief vormt.   


  De Belgian Cats en de Opals ontmoetten elkaar nog maar drie keer eerder en nooit in een officiële competitie, waarbij de Belgen telkens de duimen moesten leggen. 

   

  Hun laatste duel dateert van 2004, toen de Cats tijdens een voorbereidingswedstrijd in het Spaanse Valencia onderuitgingen met 68-56.