Nederland haalt Louis van Gaal terug als bondscoach

  Louis van Gaal wordt over een tweetal weken 70 jaar.

  De Nederlandse voetbalbond is erin geslaagd Louis van Gaal uit zijn pensioen te halen om opnieuw de nationale ploeg onder handen te nemen. Volgens verschillende Nederlandse bronnen is de overeenkomst in kannen en kruiken. Het wordt zijn 3e termijn bij Oranje.

  Eigenlijk had Louis van Gaal na zijn teleurstellende periode bij Manchester United aangegeven geen zin meer te hebben in het trainerschap, maar toen de KNVB na het ontslag van Frank de Boer kwam aankloppen, ging de bijna 70-jarige Van Gaal toch overstag.

   

  De Nederlandse voetbalbond is zelf nog niet met het nieuws naar buitengekomen, maar verschillende betrouwbare bronnen melden wel dat de deal rond is. Van Gaal moet Nederland naar het WK 2022 brengen.

   

  Ex-bondscoach Danny Blind en huidig Sparta-coach Henk Fraser zouden de assistenten van Van Gaal worden. Bovendien hoeft de bondscoach zich niet in Nederland gaan vestigen, maar mag hij vanuit zijn huis in Portugal blijven werken.

   

  Het zal voor Van Gaal wel geen sinecure worden om zijn vorige passage bij Nederland te overtreffen. Toen behaalde hij tegen alle verwachtingen in brons op het WK van 2014. Zijn eerste termijn bij Oranje was dan weer een fiasco, want met een ploeg vol supersterren werd het WK van 2002 gemist.