Oegandese gewichtheffer spoorloos verdwenen: "We doen er alles aan om hem te vinden"

  Julius Ssekitoleko verdween uit het hotel in de Japanse stad Izumisano.

  Bizar verhaal vanop de Olympische Spelen. Lokale Japanse autoriteiten zijn momenteel op zoek naar de Oegandese gewichtheffer Julius Ssekitoleko. De 20-jarige atleet kwam niet opdagen voor een coronatest in zijn hotel in Izumisano, in de buurt van Osaka. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

  Een official van de Olympische Spelen keek vreemd op toen hij Julius Ssekitoleko nergens kon vinden in zijn hotelkamer. Ook zijn ploegmaats wisten niet waar de gewichtheffer heen was. De politie besliste daarop om een zoekactie te beginnen. Voorlopig zonder succes.

   

  "De stad doet er alles aan om de persoon terug te vinden", klinkt het in een statement. De zaak ligt in handen van de politie."

   

  Het is niet de eerste keer dat de delegatie van Oeganda commotie veroorzaakt. Een atleet had de bedenkelijke eer om de eerste deelnemer te zijn die positief testte op corona bij aankomst op de luchthaven van Tokio. En dat ondanks een vaccinatie. Nadien testte ook een tweede atleet positief na een positieve test in het trainingscentrum. De selectie werd vervolgens in quarantaine geplaatst.

   

  Ssekitoleko moet normaal deelnemen aan het gewichtheffen bij de lichtgewichten.