Dylan en Kevin Borlée tanken vertrouwen in Frankrijk, blessure voor Lavillenie

  Isaac Makwala houdt Kevin en Dylan Borlée af op de 400 meter.

  Dylan en Kevin Borlée hebben op een atletiekmeeting in Sotteville-les-Rouen vertrouwen opgedaan met het oog op de Olympische Spelen. Slecht nieuws was er wel voor de Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie. De olympische kampioen van 2012 liep een enkelblessure op.

  Op de 400 meter finishte Kevin Borlée (45"56) als tweede, Dylan Borlée was derde in 45"78. Voor de broers was dat de beste prestatie van het seizoen, voor Dylan Borlée zelfs de 4e chrono uit zijn carrière. De overwinning in Frankrijk was voor Isaac Makwala uit Botswana in 45"16.

   

  Kevin Borlée is individueel geplaatst voor Tokio. Hij loopt op zondag 1 augustus de reeksen van de 400 meter. Broer Dylan is alleen gekwalificeerd voor de aflossing. De Belgian Tornados proberen zich op 6 augustus te plaatsen voor de olympische finale.

  Blessure voor Lavillenie

  Minder nieuws was er in Sotteville-les-Rouen voor de Fransman Renaud Lavillenie. De olympische kampioen polsstokspringen van 2012 viel zwaar op de zijkant van de landingsmat en moest opgeven met een enkelblessure. Hij moet in het ziekenhuis tests ondergaan om de ernst vast te stellen.

   

  De 34-jarige Lavillenie werd de voorbije jaren geplaagd door blessures, maar kwam deze winter eindelijk weer boven de 6 meter uit (6,06m), alvorens hij een kuitblessure opliep en zich moest terugtrekken voor de Europese indoorkampioenschappen in Torun.

   

  Na een pauze van 6 weken was Lavillenie het zomerseizoen vrij goed begonnen. Hij is dit jaar de op één na beste ter wereld (5,92m), achter de ongenaakbare Zweed Armand Duplantis (6,10m), houder van het wereldrecord (6,18m) en topfavoriet voor goud op de Olympische Spelen.