Hartverwarmend gebaar van geteisterde Roglic gaat viraal: "Een klasbak"

  Primoz Roglic gaf na de aankomst meteen zijn bidon aan een jonge fan.

  Grote kampioenen herken je aan kleine gebaren. Primoz Roglic krijgt van alle kanten lof omdat hij gisteren meteen na de rit die zijn Tour-ambities definitief doorstreepte een bidon gaf aan een jongetje.

  Geteisterd door een val in rit 3 wordt deze Tour stilaan een lijdensweg voor Primoz Roglic. Gisteren verloor hij 4 minuten in een relatief doenbare rit, vandaag moest de Sloveen alweer vroeg lossen en kwam hij binnen in de gruppetto.

   

  Toch verandert al het leed niks aan het warme karakter van Roglic. Ondanks de enorme ontgoocheling gisteren gaf de renner van Jumbo-Visma meteen nadat hij over de streep kwam zijn bidon aan een jonge fan.

   

  "Het is een klasbak", vertelde Karl Vannieuwkerke over het moment in Villa Sporza. "Zulke momenten maken het verschil." Ook op Twitter regent het lovende woorden over het hartverwarmende gebaar.

  Bekijk hieronder de beelden

  Begin dit seizoen was er nog veel te doen rond renners en het "weggeven" van bidons aan fans. Zo werd Michael Schär  in de Ronde van Vlaanderen uitgesloten omdat hij een bidon gooide naar een fan op een plek waar dat niet mocht. Nadien schreef hij een emotioneel bericht over de impact die het weggeven van een bidon kan hebben aan jonge supporters.

   

  Ook Van der Poel maakte vandaag een jonge fan gelukkig