Roberto Martinez: "Fantastisch dat we Kevin De Bruyne kunnen opstellen"

  Roberto Martinez recupereert Kevin De Bruyne voor België - Italië.

  Over minder dan uur stappen de Rode Duivels het terrein op in de kwartfinales van het EK. Bondscoach Roberto Martinez heeft maar 1 wissel moeten doorvoeren: Jeremy Doku speelt in de plaats van de geblesseerde aanvoerder Eden Hazard. Kevin De Bruyne heeft de match tegen Italië wel gehaald.

  "Medisch gezien is Kevin De Bruyne 100 procent fit", legt Roberto Martinez zijn keuze uit. "Hij heeft natuurlijk niet met de groep getraind, maar dat neem je erbij op een toernooi."


  "Vanochtend kregen we groen licht om hem op te stellen. Dat was fantastisch nieuws."


  "Eden Hazard daarentegen is niet fit geraakt", gaat de bondscoach voort. "Hij zit niet in de kern."


  "Ze zijn allebei uitgebreid onder handen genomen. De blessure van Kevin was van een andere aard dan die van Eden. Hij zou risico's lopen en heeft nog enkele dagen nodig om te herstellen."

  Eden Hazard zou risico's lopen. Hij heeft nog enkele dagen nodig om te herstellen.

  Roberto Martinez

  "Met zijn energie kan Doku erg belangrijk zijn"

  Als de Rode Duivels vanavond winnen van Italië spelen ze dinsdag de halve finales in Londen, een van Hazards favoriete steden, maar vanavond vervangt Jemery Doku (19) hem.


  "Jeremy heeft de voorbije dagen indruk gemaakt op training. We hebben hem zien groeien. Met zijn energie, zijn acties en zijn kracht kan hij vanavond erg belangrijk zijn voor het team."


  Tegen Portugal (1-0) speelden de Rode Duivels niet hun beste wedstrijd. "Het team is aan het groeien. Nu zijn ze extra geconcentreerd", merkt Martinez op. "Ze spelen ook tegen een andere tegenstander, met een andere spelstijl."

  Roberto Martinez stuurt Jeremy Doku het terrein op.

  belgië - italië live: