Courtois klaar voor Portugal: "Gevoel dat ik nog beter ben dan 3 jaar geleden"

  Courtois is klaar voor de confrontatie met Portugal: "Ik ben in vergelijking met 2018 een betere doelman geworden"

  In het basecamp van de Rode Duivels in Tubeke stond in aanloop naar de 1/8e finale tegen Portugal doelman Thibaut Courtois de pers te woord. Courtois blikte met veel vertrouwen vooruit naar de volgende wedstrijd: "Ik geloof zeker in de goede afloop, het wordt een echte topmatch."

  "Ik ben nu een betere doelman dan in 2018"

  Thibaut Courtois is er zelf helemaal klaar voor: "Ik heb het gevoel dat ik in vergelijking met het WK in 2018 nog beter geworden ben. Hopelijk kan ik de prestaties die ik toen leverde evenaren. Het gevoel zit in elk geval goed."

   

  "Zeker met de bal aan de voet heb ik bij Real Madrid nog stappen gezet. Ik voel me goed op training en in de matchen."

   

  "De hele groep staat echt scherp. De wil om te winnen is bijzonder groot. Al kan er in een match zeer veel veranderen, we hebben vertrouwen in een goede afloop. Zondagavond volgt in elk geval een echte topmatch."

   

  Hoewel de Rode Duivels de nul konden houden tegen Rusland en Finland kwam er de voorbije weken wel kritiek op de defensie: "Als je naar de cijfers kijkt, dan vind ik de kritiek overdreven", gaat Courtois verder.

   

  "Alle verdedigers hebben hun waarde in deze kern en iedereen is klaar om te spelen. Het is aan de bondscoach om de juiste keuzes te maken. Ik maak mij zeker en vast geen zorgen over onze defensie."

  De kritiek op onze defensie is overdreven, kijk maar naar de cijfers.

  Thibaut Courtois

  Met Portugal volgt zondag een hele sterke tegenstander. 

   

  Courtois: "Vooral offensief is Portugal sterk, ze hebben in dat compartiment veel weelde."

   

  "In de defensie hebben ze dan weer zeer veel ervaring. De Portugezen hebben bewezen een echte toernooiploeg te zijn. Ze zijn het gewoon om tegen topploegen te spelen."

  Klaar voor strafschoppen

  Nu de 1/8e finales zijn aangebroken, legt Thibaut Courtois meer focus op strafschoppen: "Nu de wedstrijden kunnen uitdraaien op een penaltyreeks maken we daar in onze analyses nog meer werk van."

   

  "Ik heb de beelden van de Portugezen al bekeken en nadien volgt ook nog overleg met Simon Mignolet, Matz Sels en keeperstrainer Erwin Lemmens. Het is belangrijk om de kleine details te zien."

   

  "Hazard wacht bijvoorbeeld graag op de doelman, De Bruyne en Lukaku trappen liever op kracht. Het zijn die kleine details die het verschil kunnen betekenen tussen winst of verlies."

  Het is in een penaltyreeks belangrijk om aandacht te hebben voor de kleine details. Die kunnen het verschil tussen winst of verlies betekenen.

  Thibaut Courtois

  Courtois over de Belgian Cats

  Thibaut Courtois is ook een enorme liefhebber van het basketbal en volgt tijdens het EK voetbal de prestaties van de Belgian Cats op de voet: "Ik heb de wedstrijd tegen Rusland gevolgd en hen nadien ook proficiat gewenst", zegt Courtois.

   

  "De nipte overwinningen zijn meestal de mooiste. Nu spelen ze tegen Servië en dat zal ook zwaar worden. Ik hoop echt dat ze de finale halen. Ze hebben er de kwaliteiten voor."

  Bekijk het gesprek tussen Ruben Van Gucht en Courtois:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.