Enzo Scifo moet Moeskroen weer naar de hoogste klasse loodsen

  Enzo Scifo: "Ik ben blij om terug in Moeskroen te zijn."

  Enzo Scifo (56) neemt opnieuw het roer in handen bij Moeskroen in 1B. Hij moet de Henegouwers zo snel mogelijk weer naar de Jupiler Pro League loodsen. 

  Scifo zat zonder werk nadat hij in 2016 was opgestapt als bondscoach van de Belgische beloften. Hij keert nu terug naar het oude nest van Moeskroen, waar hij tussen 2007 en 2009 al eens de plak zwaaide. 

   

  Scifo tekent een contract voor twee seizoenen met een optie op een extra seizoen. Hij volgt de Portugees Jorge Simao op, die het na de degradatie van Moeskroen uit de Jupiler Pro League voor bekeken hield.

   

  De Gouden Schoen van 1984 was eerder ook al coach van Charleroi, Tubeke en Bergen. Waarschijnlijk krijgt hij met Émile Mpenza, ex-Rode Duivel en broer van kersvers sportief directeur Mbo Mpenza, een grote naam als T2 mee.

  Scifo: "Ik had niet gedacht nu een job te vinden"

  "Ik heb heel veel waardering voor de club voor het feit dat ze aan mij hebben gedacht", zei Scifo dinsdag bij zijn voorstelling. "Ik ben blij eindelijk nog eens trainer te kunnen zijn."

   

  "Door omstandigheden heb ik vijf jaar zonder club gezeten. Ik had niet gedacht nu een job te vinden. Ik ga er samen met de spelers, staf en directie alles aan doen om onze doelen te halen."

   

  "Er is wel geduld nodig. We moeten opnieuw bouwen hier in Moeskroen en dat is niet makkelijk. We willen terug naar 1A, maar we mogen niet dromen. Het zal niet in een handomdraai gebeuren."

   

  Scifo hamerde op het lange proces dat de club wacht. "Misschien lukt het niet meteen, maar succes kan ook na verloop van tijd pas komen. Ik heb een contract voor twee jaar ondertekend, met een optie op nog een extra seizoen. Als er meteen resultaten geëist werden, had ik niet toegehapt."

   

  "We hebben ambities en ik ben ervan overtuigd dat we zullen slagen. Maar er zijn middelen nodig. En ik wil de echte waarden van de club terugbrengen: werkkracht en mentaliteit en dat met de inzet van iedereen binnen de club. Het belangrijkste is een competitieve ploeg bouwen."

   

  De spelers van Moeskroen komen woensdag een eerste keer samen voor de medische tests. "Veel spelers zijn vertrokken of zullen nog vertrekken", haalde Scifo de schouders op. "We zullen maar met 15 of 20 zijn bij de hervatting."

   

  "Ik ken de situatie en heb er geen schrik voor. Er moet aan een nieuw team gebouwd worden, maar ook aan een nieuwe staf. Ik hoop dat mijn staf binnen 3 à 4 dagen helemaal compleet is."

  We moeten opnieuw bouwen hier in Moeskroen en dat is niet makkelijk. We willen terug naar 1A, maar we mogen niet dromen. Het zal niet in een handomdraai gebeuren.

  Enzo Scifo