VIDEO: Wat weet u nog over Finland-België in 2007, de match met de uil?

  14 jaar geleden kwam deze jongen een uiltje knappen tijdens Finland - België.

  De Rode Duivels hebben geen goede herinneringen aan Finland. De laatste keer - met inzet - waren ze twee keer de pechvogel tegen de Finnen. Vooral Stijn Stijnen zag ze in Helsinki vliegen. Dat mag je zeer letterlijk nemen: de Belgische doelman kreeg toen het bezoek van een uil op zijn deklat.

  Tijdens de voorrondes van het EK in 2008 speelden de Rode Duivels twee keer tegen Finland. In eigen huis bleven ze steken op een brilscore. In Helsinki werden ze met 2-0 overvleugeld.

   

  Die verliespartij staat nog steeds in het geheugen van voetbalkijkend België gegrift. Niet omdat de jonge Fellaini toen rood kreeg, wel omdat er een uil van deklat naar deklat vloog tijdens die wedstrijd.

   

  Stijn Stijnen, toen tussen de palen, herinnert het zich nog levendig: "De dag ervoor hadden we al te horen gekregen dat er een uil in het stadion woonde, maar die liet zich blijkbaar nooit zien tijdens een wedstrijd."

  Opeens zat er een uil op mijn deklat

  Stijn Stijnen

  "Tot ik het dier plots zag vliegen toen we aan het spelen waren. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe dichter de uil bij het veld kwam vliegen. Opeens zat hij zelfs op mijn deklat. Ze hebben de wedstrijd toen even moeten stilleggen."


  De uil werd na de overwinning van de Finnen zo populair dat ze er zelfs een mascotte van maakten: Bubi. 

  "Niet rekenen en tellen vanavond, gewoon gaan!"

  Stijnen hoopt dat België vanavond (om 21.00u) wijs genoeg is om een nieuwe hoogvlieger van de Finnen te beletten: 

   

  "De Duivels moeten voluit voor de overwinning gaan, zonder te rekenen of te tellen. Ze hebben de kwaliteiten om iedereen aan de kant te zetten. Zo kunnen we verder op een positief elan."

  Herbekijk het Fragment hier:

  Lees ook: