Kevin De Bruyne is Man van de Match: "We hebben vandaag veel geleerd"

  Roberto Martinez koos ervoor om voor de laatste groepsmatch de ervaring van jongens als De Bruyne te koppelen aan jonge kerels als Doku. Het bleek een mix te zijn die wel werkte. "We wisten dat het lastig zou worden om door het blok van de Finnen heen te geraken."

  De Bruyne: "Het was ook nu weer 'oké'"

  Kevin De Bruyne werd door de UEFA verkozen tot Man van de Match na Finland. "Het is leuk om zo'n bekroning te krijgen, maar het belangrijkste blijft toch de ploeg. Ik wil het team pushen om steeds beter te worden."

   

  Na Denemarken noemde hij zijn prestatie "oké", en nu? "Hetzelfde. Er waren goeie fases en fases die beter konden. We wisten dat de Finnen compact zouden staan en het zeer lastig zou zijn om er doorheen te komen. Na de eerste goal kwam de ruimte en kregen we genoeg kansen voor een 2e of zelfs 3e goal."

   

  "Ik denk dat we veel geleerd hebben vandaag. Het was ook goed om spelers als Witsel, Vermaelen en Hazard, net zoals ik, speelminuten te geven. Of we wensen hebben voor de 1/8e finales? Dat maakt niet uit. We hebben nooit gespeeld om 1e, 2e of whatever te worden in onze groep."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Doku: "Had meteen mijn draai gevonden"

  Jeremy Doku miste zijn debuut op een groot toernooi niet. Hij speelde onbevangen, zoals je van een jonge vleugelspeler mag verwachten. "Ik vond dat ik een goeie match speelde, zeker voor mijn eerste keer op een groot toernooi. Ik had direct mijn draai gevonden."

   

  "Martinez had mij een paar richtlijnen gegeven, maar niet veel. Hij zei vooral "enjoy". Ik ben blij met die speelkansen. Ik was helemaal niet gefrustreerd omdat ik niet eerder in actie kwam. Ik ben nog jong, dat is logisch."

   

  Doku vormde de flanken samen met Eden Hazard. "Het was de eerste keer dat ik met hem samenspeelde. We wisselden elkaar wat af, dan eens op links en dan weer op rechts, op zoek naar de ruimtes. Het was in het begin wat zoeken, maar uiteindelijk viel het goed mee."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook: