Yellow Tigers sluiten Nations League volley met 3-0-zege af tegen Canada

  De Yellow Tigers in Rimini.

  In hun vijftiende en laatste wedstrijd in de Nations League volley hebben de Yellow Tigers (FIVB-10) met 3-0 de maat genomen van Canada (FIVB-21). De setstanden in het Italiaanse Rimini waren 26-24, 25-17 en 25-17.

  De Yellow Tigers zetten hun tanden in de laatste wedstrijd van de Nations League volley en konden die zo ook in schoonheid afsluiten. Onze nationale vrouwenploeg won tegen Canada met 3 tegen 0 winnende sets.

   

  Yellow Tiger Celine Van Gestel blikt opgelucht terug: "Eerst en vooral zijn we echt blij dat we deze laatste wedstrijd hebben gewonnen en dat we het toernooi kunnen afsluiten met een overwinning."

  In de 2e set begonnen we goed te serveren en konden we ons spel spelen

  Celine Van Gestel

  "Ik denk dat iedereen nu moe is en klaar om naar huis te gaan, maar we hebben wel echt genoten vandaag. Ik denk dat we in de eerste set niet goed serveerden." 


  "Maar in de tweede set begonnen we goed te serveren en konden we ons spel spelen. Dat was volgens mij de belangrijkste reden van onze overwinning."

  Het verdict: 7x verloren, 8x gewonnen en een 9e plek

  Met acht zeges, waarvan zes met 3-2,  en zeven nederlagen eindigden de Belgen op de negende plaats. 


  De Verenigde Staten (FIVB-1), Brazilië (FIVB- 3), Turkije (FIVB-5) en Japan (FIVB-4) spelen volgend weekend de Final Four. Ook China (FIVB-2), de Dominicaanse Republiek (FIVB-6), Nederland (FIVB-8) en Rusland (FIVB-7) eindigden voor de Belgen. 


  Duitsland (FIVB-11), Polen (FIVB-12), Italië (FIVB-9), Servië (FIVB-13), Canada, Zuid-Korea (FIVB-14) en Thailand (FIVB-17) lieten ze wel achter zich .

  De Belgische grinta zegeviert vandaag.