Timo Roosen is de nieuwe Nederlandse kampioen, Van der Poel gaf op

  Timo Roosen komt alleen over de streep.

  Mathieu van der Poel heeft zichzelf niet opgevolgd als Nederlands kampioen. De topfavoriet stapte 50 kilometer voor de finish af. Timo Roosen van Jumbo-Visma volgt Van der Poel op in de Nederlandse driekleur.

  Tien maanden geleden degradeerde Van der Poel het volledige peloton met een geweldige solo in het Nederlands kampioenschap. Ruim 40 kilometer reed de Nederlander alleen op kop.

   

  Maar dat kunstje heeft Van der Poel niet kunnen herhalen. De kopman van Alpecin-Fenix deed wel een poging vroeg in de wedstrijd, maar raakte niet bij de kopgroep met onder meer Dylan Groenewegen en Sebastian Langeveld.

   

  Met nog 66 kilometer te gaan werd Van der Poel weer ingerekend door de troepenmacht van Jumbo-Visma. Het beukwerk van de geel-zwarte brigade werd ook Van der Poel te veel, want hij gaf uiteindelijk op. Hij reed dan al anderhalve minuut achter de kopgroep.

   

  Timo Roosen, de 28-jarige renner van Jumbo-Visma, ontsnapte op 2 kilometer van de finish en maakte het overtuigend af. Sjoerd Bax werd op een halve minuut tweede, kort voor Oscar Riesebeek.