Invaller De Bruyne doet Duivels draaien: "Ik was oké, maar had ook mindere momenten"

  Kevin De Bruyne heeft het verschil gemaakt in Denemarken.

  De Rode Duivels hadden de wederoptredende Kevin De Bruyne nodig om de razende Denen alsnog een toontje lager te doen zingen. "Het was een heel intens halfuur, daarna had ik het toch lastig", zegt De Bruyne zelf.

  De Bruyne: "Weerbaarheid is belangrijk in een toernooi"

  Kevin De Bruyne raapte zijn eerste speelminuten op sinds hij in de CL-finale met Manchester City zijn oogkas en neus brak. Het leek alsof hij nooit weg geweest was en deed de zwalpende Belgen alsnog draaien.

   

  "Ik vond het zelf oké, maar ik had ook mindere momenten", blijft De Bruyne bescheiden. "Omdat die breuk nog niet helemaal geheeld was, had ik soms wat schrik om duels aan te gaan met mijn hoofd."

   

  "Het was ook zwaar, want het was een intens halfuur. Dat heb ik daarna toch gevoeld. Last had ik niet. Ik heb immers geen gevoel meer aan de linkerkant (van zijn neus). Die zenuw is aangetast en het kan tot 6 maanden duren voor dat gevoel terug is. Het is heel ambetant, maar je kunt ermee spelen."

   

  Vanaf de bank zag De Bruyne zijn ploegmaats afzien. "Je wist dat het moeilijk zou worden door alles wat er gebeurd is. We maakten snel een klein foutje en dan waren er nog die Deense fans! Wij hadden geen rust aan de bal. In de 2e helft konden we de bal wel rustig rondspelen en op het juiste moment de actie inzetten."

   

  "Ik ben blij dat we getoond hebben dat we weerbaar zijn. Dat is heel belangrijk in een toernooi."

  Courtois: "We toonden veerkracht"

  Thibaut Courtois had meer werk dan verwacht. "Die eerste helft was niet goed. We kwamen snel op achterstand en dan was er die sfeer. Zo kwamen we de eerste helft moeilijk door. De Denen waren nog een paar keer gevaarlijk, gelukkig bleef het 1-0."

   

  "Tijdens de rust is er wat bijgestuurd. Niet zozeer tactisch, al zei de trainer wel waar de ruimte lag. Hij zei ook dat we onszelf niet waren en telkens een stap te laat kwamen. We kozen te snel voor de lange bal naar Lukaku."

   

  "De tweede helft was dan ook beter. We scoren 2 keer, maar kregen ook een paar kansen tegen. Maar ik ben tevreden over de veerkracht van deze ploeg."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook: