Ga naar de inhoud
Kevin De Bruyne
Een kleine moeite voor Kevin De Bruyne betekent een wereld van verschil voor de Rode Duivels.

De Bruyne wringt België met 2 klasseflitsen in de 1/8e finales

 do 17 juni 2021 19:54
  1. 2' - Doelpunt - Yussuf Poulsen (1 - 0)
  1. 55' - Doelpunt - Thorgan Hazard (1 - 1)
  2. 59' - Geel - Daniel Wass
  3. 59' - Verv. Yannick Carrasco door Eden Hazard
  4. 59' - Verv. Leander Dendoncker door Axel Witsel
  5. 62' - Verv. Yussuf Poulsen door Christian Nørgaard
  6. 62' - Verv. Daniel Wass door Jens Stryger Larsen
  7. 69' - Geel - Mikkel Damsgaard
  8. 70' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 2)
  9. 72' - Verv. Thomas Delaney door Mathias Jensen
  10. 72' - Verv. Mikkel Damsgaard door Andreas Cornelius
  11. 81' - Geel - Mathias Jensen
  12. 84' - Verv. Jannik Vestergaard door Andreas Skov Olsen
  13. 90+4' - Geel - Thorgan Hazard
  14. 90+4' - Verv. Thorgan Hazard door Thomas Vermaelen
Europees Kampioenschap - speeldag 2 - 17/06/21 - 18:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
2'
Yussuf Poulsen
2'
Yussuf Poulsen
1 - 0
55'
Thorgan Hazard
1 - 1
Thorgan Hazard
55'
70'
Kevin De Bruyne
1 - 2
Kevin De Bruyne
70'

Groter kon het contrast niet zijn. Na een erbarmelijke eerste helft hebben de Rode Duivels een scheve situatie helemaal omgedraaid tegen Denemarken. Met dank aan de briljante invalbeurt van Kevin De Bruyne is België nu al zeker van de 1/8e finales op Euro 2020.

Denemarken - België in een notendop

  • Sleutelmoment: Roberto Martinez grijpt in na een dramatisch eerste helft. Hij brengt Kevin De Bruyne in de ploeg voor een onzichtbare Dries Mertens. De middenvelder is twee keer beslissend na rust.

  • Man van de Match: Het EK binnengewandeld langs de grote poort. Kevin De Bruyne was de stroomstoot die de Rode Duivels nodig hadden tegen Denemarken. Eerst een fantastische assist bij de gelijkmaker, dan met een geweldige knal zelf voor de winnende treffer gezorgd.

 

  • Opvallend: 9-1. Dat was het verschil in aantal doelpogingen bij rust. Veelzeggend voor de onmacht bij België in de eerste helft. Het was zelfs van de wedstrijd tegen Mexico in 1986 geleden dat de Duivels maar één doelpoging lieten optekenen voor rust in een groot toernooi.

Samenvatting van Denemarken - België (1-2)

Een onverbiddelijke wake-up call

Een wake-upcall.

De eerste helft van de Rode Duivels was er eentje die deze generatie zelden afleverde. Volledig weggeblazen door Denemarken. De thuisploeg, voortgestuwd met Christian Eriksen in gedachten, begon als een bezetene aan de partij in een kolkend Parken Stadion.

 

Al na 99 seconden was het raak. Een slechte inspeelpass met buitenkantje rechts van Denayer belandde in de voeten van Højbjerg. De middenvelder vond de volledig vrijstaande Poulsen, die Courtois vloerde met een gekruist schot (1-0).

 

Het begin van een rode aanvalsgolf die de Duivels-defensie volledig overspoelde. Denayer - in de basis begonnen ten nadele van Boyata - Vertonghen en Alderweireld lieten allesbehalve een zekere indruk na.

Net zoals de andere Belgen kregen ze geen voet aan de grond in de eerste 45 minuten. Compleet overtroffen in enthousiasme door de Denen. Amper 3 minuten na de openingstreffer volgde alweer een enorme mogelijkheid. Ex-Genk-speler Maehle speelde veel te makkelijk Alderweireld uit, Courtois voorkwam erger.

Poulsen, Braithwaite, Wass zouden vervolgens opnieuw dreigen. Het eerbetoon in minuut 10 aan de onfortuinlijke Christian Eriksen was zowaar een welgekomen ademmoment voor de Rode Duivels.

Nadien zouden de kansen voor Denemarken zich blijven opstapelen - met een plaatsbal van Damsgaard als gevaarlijkste poging. De Duivels blonken uit in afwezigheid.

De doelpogingen op het einde van de eerste helft zeiden alles: 9 tegenover 1. 

 

Ongezien.

Denayer gaat al meteen in de fout en Poulsen knalt Denemarken op 1-0

Koninklijke ommekeer via De Bruyne

Bondscoach Martinez kon niet anders dan ingrijpen. En trok meteen de gouden joker uit zijn broekzak: Kevin De Bruyne, hersteld van een gebroken neus en oogkas.


Meteen kregen de Duivels meer grip op de partij. Na 10 minuten in de tweede helft vertaalde zich dat in een heerlijke gelijkmaker. Lukaku liet voor het eerst het beest in zich los en schudde twee Denen van zich af. De Bruyne bleef vervolgens ijzig kalm - velen zouden schieten - en vond de vrijstaande Thorgan Hazard (1-1).


De Belgische trein was vertrokken. En dan stapten op het uur ook nog eens Witsel en Eden Hazard aan boord - wat een weelde, deze nationale ploeg.

Het was evenwel De Bruyne die de match volledig naar zich toe trok. Lukaku was nog maar eens de onverzettelijke kapstok in een Belgische aanval, met de middenvelder als eindstation. Die trapte met zijn fluwelen linker staalhard in de benedenhoek (1-2). 

 

King Kevin is back - vanuit de tribune zag Koning Filip wie vandaag het kroontje toebehoorde.

Het plekje in de achtste finale is nu al een feit. Al ontsnapten de Belgen nog door het allerkleinste gaatje. Braithwaite trof de lat, een poging van Jensen zoefde net over.

 

Kopenhagen was een waarschuwing voor de Rode Duivels. Maar goed dat De Bruyne net op tijd weer fit was...

Geweldige aanval van België met Lukaku en De Bruyne, Thorgan Hazard werkt af: 1-1

Kevin de verlosser! Met een knappe streep zorgt De Bruyne voor 1-2

Lees ook:

Fase per fase

90+6'

Einde

Ondanks een barslechte eerste helft en een vroege tegengoal winnen de Rode Duivels ook hun 2e match op dit EK. Kevin De Bruyne zorgde na de rust voor de ommekeer met een assist voor Thorgan Hazard én een goal op aangeven van Eden Hazard. De Belgen zijn nu zeker van hun plek in de 1/8e finales.

90+6' tweede helft
90+5'

Schmeichel rukt mee naar voren bij een vrije trap voor de Denen. Na balverlies schakelen de Belgen snel om, Meunier probeert de bal van ver in het lege doel te deponeren, maar een Deense verdediger kan de bal nog net wegwerken.

90+5'

Meunier scoort bijna van aan de middenlijn, maar Deense verdediger werkt niet mee

90+4'

De eerste Belgische gele kaart is een feit. Thorgan Hazard wordt bestraft voor een overtreding op Skov Olsen.

90+4'
90+2'

Jensen knalt over en naast

90+1'

5 minuten extra

Nog 5 minuten volhouden voor de Belgen, want Denemarken is duidelijk van plan om zijn vel duur te verkopen. De 0 op 6 en de uitschakeling komt steeds dichterbij.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Het is toch bibberen voor de Belgen in deze slotfase. Jensen pakt uit met een verre knal, maar zijn poging is niet gekadreerd.

89'

Oef! Lat staat Deense gelijkmaker in de weg

89'

De Denen verdienen eigenlijk meer.

Filip Joos
88'
87'

De 2-2 strandt op de lat!

Braithwaite herinnert de Belgen er nog eens aan dat de buit nog niet binnen is. Op aangeven van Skov Olsen kopt hij de bal op de kruising. Courtois slaakt een zucht van opluchting.

86'

Gouden wissels noemen ze dat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
85'

Braithwaite is net te laat om binnen te tikken