Speeldag 1 van het EK zit erop: kijk hier naar de opvallendste beelden

  Wellicht het beeld van speeldag 1: de Greenpeace-avonturier voor Duitsland-Frankrijk.

  Na 12 wedstrijden zit speeldag 1 in de groepsfase van dit EK erop. Heel wat opvallende beelden passeerden de revue, wij lijsten ze even voor u op. 

  Dzjoeba oefent hoe hij zijn doelpunten zal vieren

  Eén van de verplichte nummers voor de spelers op dit EK, is pasfoto's trekken én juich-video's opnemen. Artem Dzjoeba deed dat alvast met de nodige grinta. De Russische kolos toonde hoe hij straks zijn doelpunten tegen de concurrenten van de Duivels zal vieren.

  Willem-Alexander gaat uit zijn dak bij oranje zege

  Nederland en Oekraïne leverden voorlopig een van de spannendste wedstrijden op dit EK. De late winnende treffer van Dumfries ontlokte uitbundige reacties, zo ook van koning Willem-Alexander, onder het bedenkelijke oog van vrouwlief Maxima.

  Een duidelijke boodschap voor de Nederlandse bondscoach

  Ondanks de zege waren heel wat noorderburen met veel scepsis de openingswedstrijd van Oranje ingegaan. Zo moest vooral de 5-3-2-opstelling van bondscoach De Boer het ontgelden. Met dit spandoek werd de mening van voetbalgek Nederland samengevat.

  Kane scoort niet een knalt tegen de paal

  In de topper tussen Engeland en Kroatië was het even schrikken - het voorval met Eriksen indachtig - toen Harry Kane onzacht in aanraking kwam met de doelpaal, nadat hij een kans de nek had omgewrongen. 

  Schotse internationals oefenen hun golfswing op training

  Niet alleen Gareth Bale verkiest af en toe zijn golfclub boven zijn voetbalschoenen, ook de Schotten gaven de voorkeur aan het edele golfspel. Met geïmproviseerde clubs oefenden ze op training hun swing.

  Rüdiger zet zijn tanden in Pogba

  Dat Antonio Rüdiger een stevig baasje is, weten we sinds de Duitser de oogkas van Kevin De Bruyne tot moes beukte. In de topper tegen Frankrijk liet de gemaskerde verdediger opnieuw van zich spreken door zijn tanden in de rug van Paul Pogba te zetten.

  Een Greenpeace-activist komt uit de lucht gevallen

  Hét beeld uit Duitsland-Frankrijk dateerde van vlak voor de wedstrijd. Een Greenpeace-activist omzeilde de security door letterlijk uit de lucht te komen vallen. Bij zijn landing gleed hij ook nog eens uit.

  Enkele Engelse internationals kennen hun prioriteiten

  De Schotten warmden op met golf, de Engelsen - hoe kon het ook anders - met darts. Aan de werptechniek van Bukayo Saka en Jack Grealish bleek er echter wel nog wat werk.

  Ronaldo doet beurskoers van Coca-Cola zakken

  Als Ronaldo een EK speelt, slaagt hij er steevast in om de aandacht naar zich toe te trekken. Als het niet met doelpunten is, dan schudt hij wel iets anders uit zijn mouw. Op de persbabbel voor de wedstrijd tegen Hongarije zette hij ostentatief enkele colaflesjes aan de kant. De beurscijfers van het frisdrankmerk voelden het meteen.

  Save! De knapste reddingen van speeldag 1 op het EK

  Naast doelpuntenmakers spelen de doelmannen een belangrijke rol voor hun ploeg. Onder andere Olsen (Zweden) en Vaclik (Tsjechië) waren belangrijk met enkele uitstekende reddingen. Hieronder enkele knappe saves van de eerste speeldag.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.