Deense bond: "Het gaat goed met Eriksen" - zijn manager: "Christian lacht"

  Christian Eriksen werd zaterdag op het veld gereanimeerd.

  Christian Eriksen is volgens zijn manager Martin Schoots "in een vrolijke stemming". "Christian lacht. Hij ziet hoeveel liefde hij rond zich heeft." Dat zegt Schoots in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

  Christian Eriksen (29) werd zaterdag getroffen door een hartstilstand. Hoewel hij nog (voor onbepaalde tijd) in het ziekenhuis moet blijven, is de Deense international er al bij al goed aan toe.

   

  La Gazzetta dello Sport kon zondag een interview doen met Eriksens manager Martin Schoots en heeft dat vandaag in zijn krant gepubliceerd. Schoots zegt dat Eriksen aan de beterhand is. 

   

  "We hebben elkaar vanmorgen gesproken. Christian was in een vrolijke stemming, het gaat goed met hem", verklaart Martin Schoots.

   

  "Natuurlijk willen we nu allemaal begrijpen wat er zaterdag precies gebeurd is, dat wil hij zelf ook. De artsen onderzoeken hem grondig, dat vergt tijd."

   

  "Maar ik kan zeggen dat Christian gelukkig was toen ik hem sprak. Hij zag hoeveel liefde hij rond zich had. Hij heeft van overal ter wereld berichten gekregen. Christian geeft niet op. Hij en zijn familie willen iedereen bedanken. Zijn vrouw en ouders zijn momenteel bij hem."   

   

  Verwacht wordt dat Eriksen midden deze week het ziekenhuis mag verlaten. Hij zou zijn ploegmakkers donderdag in het duel met België mogelijk van thuis voor tv kunnen aanmoedigen. Schoots: "In ieder geval wil Christian zijn ploeg tegen België als supporter steunen." 

  Deense bond: "Het gaat goed met Eriksen"

  Ook optimistische geluiden vanuit de Deense voetbalbond. De federatie laat weten dat het de goeie kant opgaat met Eriksen.

   

  "De toestand van Christian is goed. We staan in contact met hem. Zijn toestand is dezelfde als gisteren", klinkt het.