"Christian Eriksen doet zijn ploegmaats de groeten vanop zijn ziekenbed"

  Christian Eriksen wordt weggebracht naar het ziekenhuis.

  De toestand van Christian Eriksen na zijn hartstilstand is "stabiel". Dat hebben de dokters gezegd die de gezondheid van de Deense international opvolgen in het ziekenhuis.

  Het hart van Christian Eriksen stond gisteren in de match tussen Denemarken en Finland even stil. 

   

  De creatieve middenvelder werd op het terrein gereanimeerd en voor verdere verzorging naar een ziekenhuis in Kopenhagen gebracht.

   

  Vanochtend hebben de dokters herhaald dat de toestand van Eriksen "stabiel" is. 

   

  "We hebben Christian vanochtend gesproken. Hij heeft zijn groeten overgemaakt aan zijn ploegmaats van de Deense ploeg. Christian blijft in het ziekenhuis voor verder onderzoek", zeggen de dokters.

   

  Denemarken verloor het duel tegen Finland met 0-1. Vandaag zijn de training en het persmoment van de ploeg afgelast. De spelers en hun entourage krijgen psychologische hulp om het jammerlijke voorval met Eriksen te verwerken.

  "We bedanken iedereen voor de steun"

  De Denen spelen donderdag tegen België. Hun voorbereiding op de wedstrijd verloopt dus in mineur.


  Intussen worden Eriksen en de Deense voetbalbond bedolven onder de steunbetuigingen.


  "We willen iedereen bedanken voor de steun aan Christian Eriksen, zowel fans, spelers, de koninklijke families van zowel Denemarken als Engeland als internationale bonden, enzovoort", laat de bond weten. 


  "We vragen om alle gelukwensen over te maken aan de Deense voetbalbond. Wij zorgen ervoor dat ze allemaal tot bij Christian en zijn familie geraken."

  Communiqué van de Deense bond: