Italië wil EHBO-cursus voor alle profspelers verplichten na drama met Eriksen

  Eriksen ging neer tegen Finland en moest minutenlang gereanimeerd worden.

  Het drama dat Christian Eriksen overkwam in de wedstrijd tegen Finland zindert nog altijd na. Zo besliste de Italiaanse voetbalbond vandaag om alle profspelers verplicht een EHBO-cursus te laten volgen. 

  De Deense middenvelder van Inter viel zaterdagavond in het duel tegen Finland na een hartfalen plots neer en moest minutenlang worden gereanimeerd.

   

  De Italiaanse bondsvoorzitter Gabriele Gravina verwees maandag in het basiskamp van de Squadra in Firenze expliciet naar Eriksens ploegmaat Simon Kjaer. 

   

  De Deense aanvoerder en speler van AC Milan had Eriksen meteen na diens instorting in een stabiele zijwaartse positie gebracht en zo verhinderd dat hij zijn tong zou inslikken. 

   

  "Wat er gebeurd is, heeft ons allemaal geschokt", verklaarde Gravina. "Ik bewonder het optreden van Kjaer. Wat hij deed was beslissend en heeft er mee voor gezorgd dat we Eriksen in de toekomst hopelijk nog op het veld zullen zien." 

   

  Daarom heeft de bond besloten dat alle profs in Italië een opleiding zullen krijgen. Gravina voegde eraan toe dat de spelers van de nationale ploeg hun cursus al in de loop van de volgende dagen aangeboden krijgen.

  Ik bewonder het optreden van Kjaer. Wat hij deed was beslissend en heeft er mee voor gezorgd dat we Eriksen in de toekomst hopelijk nog op het veld zullen zien.

  Italiaanse bondsvoorzitter Gravina

  Simon Kjaer troost de partner van Christian Eriksen. Hij is, voor velen nu al dé held van het EK voetbal.