Cavendish looft Evenepoel en vergelijkt hem met Bradley Wiggins: "Eer om samen te rijden"

  Cavendish won gisteren de slotetappe in de Ronde van België, Evenepoel werd eindwinnaar.

  Mark Cavendish en Remco Evenepoel zijn dikke maatjes. Dat blijkt nog maar eens, nadat de sprinter van Deceuninck-Quick Step op Instagram de loftrompet gestoken had over zijn 21-jarige ploeggenoot. 

  Cavendish spurtte gisteren in de laatste etappe van de Ronde van België naar de zege. Dat hij daarvoor hulp kreeg van de leider in het klassement, Remco Evenepoel, is de "Manx Express" zeker niet vergeten. "Ik hou van deze knul", begint Cavendish zijn lofrede op Instagram. 

   

  "Als sprinter gebeurt het niet vaak dat je met een echte klassementsman als ploegmaat rijdt. Wat nog zeldzamer is, is dat het iemand is die je met respect en waardigheid behandelt als sprinter."

   

  "Als ze het beperkte werk dat je voor hen kan doen waarderen, kan je je niet voorstellen hoe belonend dat is. Maar als ze vast komen te zitten in de chaos van een massasprint en hun geloof in jou tonen door zichzelf in gevaar te brengen, dan is dat speciaal."

  "Evenepoel doet hetzelfde als Bradley Wiggins"

  "Bradley Wiggins, die ook zo reed, is een van de beste herinneringen die ik heb in deze sport. Remco Evenepoel doet hetzelfde. Er zijn sommige renners die gemaakt zijn om te leiden en deze twee zijn de lichtende voorbeelden in mijn carrière."


  "De mogelijkheid om zich met grote focus op iets te richten - wanneer elke dag op de fiets en elk woord van hen onder de loep wordt genomen - is waarom ze hoogtes kunnen bereiken die slechts door weinigen worden bereikt."


  "Altijd met een glimlach. Alles op je pad nemen met zo'n last op je schouders op jouw leeftijd. Het is een eer om met je samen te rijden 'kiddo'. Verander nooit."

  Er zijn sommige renners die gemaakt zijn om te leiden en deze twee zijn de lichtende voorbeelden in mijn carrière.

  Mark Cavendish

  Lees ook: