Cavendish wimpelt vragen over Tour af: "Ik moet op de kleine Remco passen"

  Cavendish komt dit jaar weer helemaal boven water bij Deceuninck-Quick Step, de Brit won gisteren de slotrit in de Ronde van België.

  Mark Cavendish toonde gisteren een staaltje van zijn allerbeste vorm in de slotrit van de Baloise Belgium Tour. Met de Ronde van Frankrijk voor de deur én twijfels rond Sam Bennett stemt dat tot nadenken over een eventuele deelname van de snelle Brit aan de Tour. Maar Cavendish én teammanager Patrick Lefevere houden die boot (voorlopig) af.

  Mark Cavendish sprintte op een machtige manier naar de zege in de Ronde van België. Dus kwam het onderwerp "Ronde van Frankrijk" - die op 26 juni begint - op tafel. Cavendish wimpelde de vraag af: "Deceuninck - Quick-Step heeft de groene trui (Sam Bennett) in zijn team. Hij won vorig jaar 2 etappes." 

   

  "Als ik 2 ritten zou winnen, zeggen mensen vooral: waarom heb je er geen 6 gewonnen? Het is maar logisch dat we eerst zien hoe het met Bennett loopt, vooraleer we over iets ander gaan nadenken."

   

  Bennett sukkelt met kniepijn en moest daarom verstek laten gaan voor de Ronde van België. Als de Ier niet topfit geraakt, is Cavendish een logische vervanger, toch?

   

  "Dat hele gedoe rond een eventuele deelname aan de Tour de France kwam niet van mij. Ook niet van Lefevere. Het waren de media die erover begonnen", zei Cavendish aan Sporza.

   

  Maar dat klopt niet helemaal. Het was Patrick Lefevere, die in zijn column voor Het Nieuwsblad begon over Cavendish en de Tour. Lefevere schreef er dat Cavendish geen plan B is, omdat de Brit het niet ziet zitten om voor het minimumcontract dat hij heeft de Tour te rijden. En Lefevere begrijpt dat.

   

  Afwachten of Sam Bennett fit geraakt en of Cavendish nog van gedachten verandert. Zijn sprintzege tegen onder meer Tim Merlier in de slotrit van de Ronde van België was in elk geval een serieuze sollicitatie. 

   

  "Hij is duidelijk klaar om te gaan als het moet. Zijn ritzege in de slotrit was een schoolvoorbeeld van hoe je een sprint moet winnen. Cavendish kan het nog altijd", besloot onze wielerman Carl Berteele.

  Het is maar logisch dat we eerst zien hoe het met Bennett loopt, vooraleer we over iets ander gaan nadenken.

  Cavendish grapt: "Ik kan niet naar Tour, want moet op kleine Remco passen"

  Tijdens het interview met Sporza dook opeens Remco Evenepoel op tussen de journalisten. Het gaf Mark Cavendish inspiratie voor een extra argument waarom hij zich niet kan voorbereiden op de Tour.

   

  "Ik kan niet, want ik moet babysitten op de kleine Remco. De ouders van de kleine Remco willen naar een diner volgende week."

  De sfeer is goed bij DQS: Remco interviewt Cav