Victor Campenaerts voor BK tijdrijden: "Ik zal geen rol van betekenis spelen"

  De periode waarin Victor Campenaerts (29) dé te kloppen man was voor het BK tijdrijden, lijkt voorbij. Of dat geeft de uurrecordhouder zelf toch aan. "Ik start zonder ambitie", vertelt hij twee dagen voor het BK tijdrijden in Ingelmunster.

  Victor Campenaerts moest na zijn ritzege in de Giro de Ronde van Italië verlaten met last aan zijn kniepees. Vorige week hervatte hij in de Ronde van België, maar op de openingsdag trapte hij op zijn adem tijdens het nummertje van Remco Evenepoel.

   

  Campenaerts stapte uiteindelijk af met krampen en kroop daags nadien niet meer op zijn fiets voor de tijdrit in de Baloise Belgium Tour. Hij kreeg weer te veel last aan zijn kniepees, maar is fit genoeg om woensdag deel te nemen aan het BK tijdrijden.

   

  "Het gaat de goede kant op met mijn kniepees. Die eerste rit van de Baloise Belgium Tour verliep zeer intens. Ik ben daar totaal over de limiet gegaan. Ik voelde dat de pees, aan de onderkant van de knie, heel gevoelig was en reageerde op mijn inspanningen van de dag voordien", vertelt Campenaerts.

  "Wij namen toen geen enkel risico en ik besloot om me terug te trekken uit de Ronde van België. Ik heb immers nog een pak doelen dit seizoen en wou die niet hypothekeren."

  Ik heb dit seizoen, in tegenstelling tot andere jaren, ook niet zoveel gereden op de tijdritfiets. In de huidige omstandigheden kan je van mij geen favoriet maken.

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts is op de sukkel met zijn knie na de Giro.

  Toch lijkt het BK van woensdag geen doel. "Ik heb al wat licht kunnen trainen. Maar ik kan woensdag geen rol van betekenis spelen. Ik start zonder ambitie, laat me daar wel in wezen", zegt de Belgische tijdritkampioen van 2016 en 2018.

   

  "Ik heb dit seizoen, in tegenstelling tot andere jaren, ook niet zoveel gereden op de tijdritfiets. In de huidige omstandigheden kan je van mij geen favoriet maken."

   

  "Die rol is weggelegd voor Yves Lampaert, Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder. Ik wil deze tijdrit afwerken als training in functie van komende zondag, het BK op de weg."