Olympisch ticket mag Noor Vidts niet meer ontglippen na verbetering PR in Tenerife

  Noor Vidts

  Noor Vidts heeft in Arona op Tenerife haar persoonlijke record op de zevenkamp verbeterd. Vidts is op basis van haar ranking in principe zeker van een ticket voor de Olympische Spelen. Ook Jente Hauttekeete liet zich opmerken.

  Noor Vidts werd derde in Tenerife. Ze eindigde de zevenkamp met 6.240 punten. Daarmee deed ze beter dan haar persoonlijke record van 6.194 punten. Bovendien wipt ze over Tia Hellebaut naar de derde plaats op de Belgische ranking aller tijden. In België deden alleen Nafi Thiam en Hanne Maudens ooit beter dan Vidts.

   

  Een olympische selectie kan haar zonder blessures niet meer ontglippen. De rechtstreekse limiet voor Tokio bedraagt 6.420 punten. Dat haalde Vidts niet, maar via de world ranking kunnen de Spelen haar niet meer ontsnappen. 

   

  Ze stond voor aanvang van de wedstrijd op Tenerife al dertiende. De beste 24 mogen naar Tokio.

   

  Vidts begon haar zevenkamp zaterdag meteen met een persoonlijk record van 13"41 op de horden. In het hoogspringen bleef ze met 1m79 vijf centimeter onder haar persoonlijk record. 

   

  In het kogelstoten bleef ze met 13m38 70 centimeter onder haar persoonlijk record, op de 200 meter bleef ze met 24"98 eveneens een kleine seconde boven haar persoonlijk record. 

   

  In het verspringen kwam ze met 6m34 tot op vijf centimeter van haar persoonlijk record, in het speerwerpen lukte ze een persoonlijk record van 38m80. Ook in de afsluitende 800 meter liep ze met 2'09"34 nog een persoonlijk record.

  Hauttekeete verbetert U20-record van van der Plaetsen

  Jente Hauttekeete heeft op Tenerife het Belgisch record U20 op de tienkamp van Thomas Van der Plaetsen met liefst 265 punten bijgesteld. De jonge Oost-Vlaming verzamelde 8.034 punten. Hij is na zijn topprestatie op Tenerife uiteraard geplaatst voor het EK U20 in juli in Tallinn.

   

  Hauttekeete startte meteen met een indrukwekkende 100 meter in 10"88. Daarna volgde 7m45 in het verspringen en 14m19 in het kogelstoten. De eerste dag sloot hij af met 2m10 in het hoogspringen en 50"08 op de 400 meter. 

   

  Op dag twee begon hij met 14"38 op de horden. Nadien volgden 44m89 in het discuswerpen en 4m50 in het polsstokspringen. Afsluiten deed hij met 52m92 in het speerwerpen en 4'37"84 op de 1.500 meter.