Lukaku: "Veel tranen voor de match voor Christian, lastig om mij te focussen"

  Romelu Lukaku is op volle toeren aan zijn EK begonnen, met 2 doelpunten tegen Rusland. "Ik ben blij met de zege, maar mijn gedachten zijn bij Christian (Eriksen)."

  Romelu Lukaku droeg zijn eerste doelpunt op dit EK op aan zijn Inter-ploegmaat Christian Eriksen, die in het ziekenhuis herstelt van een hartstilstand tijdens de match tegen Finland.

   

  "Ik heb veel tranen gelaten voor de wedstrijd", geeft Lukaku toe. "Het was heel moeilijk om mij te focussen op de match. Ook Toby (Alderweireld), Jan (Vertonghen) en Nacer (Chadli) hadden het zeer moeilijk. We kennen hem heel goed."

   

  "Ik denk dat hij buiten levensgevaar is. Ik ga hem zeker een berichtje sturen, maar hij hoeft niet meteen te antwoorden. Ik hoop dat hij gezond wordt, voor zijn 2 kinderen die hem nodig hebben, en voor ons als ploeg, ook klinkt dat egoïstisch."

   

  Over de match zelf was Lukaku opvallend kritisch. "Onze eerste helft was goed, onze tweede helft slordig. Daar moeten we aan werken. Als we verder willen geraken in het toernooi moet het beter dan in de tweede helft. Ik ben blij met de zege, maar mijn gedachten zijn nu toch vooral bij Christian."

  Lukaku: "Te slordig in de 2e helft"

  Alderweireld: "Er is meer in het leven dan voetbal"

  Ook bij Toby Alderweireld, die met Eriksen samenspeelde bij Ajax en Tottenham, kwam het nieuws van zijn ex-ploegmaat hard aan. "Ik kwam net binnen toen de opstellingen op het bord stonden, maar dan ben je even totaal niet met voetbal bezig."

   

  "Gelukkig gaat het de goeie kant op, maar je beseft wel dat er meer in het leven is dan voetbal. In de bus kregen we gelukkig al de bevestiging dat het beter met hem ging. En dan moet je maar de knop omzetten."

   

  Over de match zelf deelt Alderweireld de gemengde gevoelens van zijn ploegmaats. "De eerste match is altijd wat zenuwachtig. Maar we hadden het altijd onder controle, hebben de moeilijke momenten steeds overwonnen. Als verdediging konden we alle Russische krachten lamleggen. En Romelu is in de vorm van zijn leven."

  Vertonghen: "Kippenvel toen ik het hoorde van Eriksen"

  "Ik was op weg naar de bespreking toen Youri (Tielemans) mij het nieuws over Eirksen vertelde", zegt Jan Vertonghen. "Ik stond stil en had kippenvel."

   

  "Ik heb een tiental jaar met hem samengespeeld en ken hem heel goed. Ik mag hem een vriend noemen. Vooral in Londen heb ik veel tijd met hem doorgebracht."

   

  "Het is verschrikkelijk, je mag er niet aan denken wat er anders had kunnen gebeuren. Maar zodra je op het veld komt zet je het toch van je af en ben je weer gefocust."

   

  Over de match zelf: "Qua spel was het nog niet zo fantastisch. Het is goed dat we ook zo kunnen winnen."

  Lees ook: