MVP Jokic doet z'n best, maar Phoenix smeert Denver 2e verlies aan

  Nikola Jokic (wit) stond te veel alleen bij de Nuggets.

  De Phoenix Suns hebben een extra stap gezet richting finale in de Western Conference met een vlotte 2e zege tegen de Denver Nuggets (123-98). Nikola Jokic, uitgeroepen tot MVP van het voorbije seizoen, leverde een prima prestatie (24 ptn, 13 rbs, 6 ass), maar de Serviër kon niet op tegen het collectief uit Arizona.

  Zes spelers van Phoenix, dat in de vorige ronde titelverdediger Lakers wipte en de 1e match tegen Denver met 88-79 won, scoorden 10 of meer punten. Met Chris Paul op z'n 36e als uitblinker: de point guard was goed voor 15 assists en 17 punten. Zijn schouderprobleem van de 1e ronde lijkt verdwenen.

   

  Ook Devin Booker (18 ptn, 10 rbs, Deandre Ayton (15 ptn, 10 rbs) en Mikal Bridges (16 ptn) zorgden mee voor een 5e opeenvolgende zege voor de Suns.

   

  In het andere kamp kon Jokic het niet alleen. Denver-coach Michael Malone sprak van een "beschamende vertoning": "We kwamen het veld op met onze hoofden naar beneden. De thuisfans riepen "Suns in four!" en als we spelen zoals we nu speelden, zal het inderdaad snel afgelopen zijn."

   

  De 3e match staat morgen op het menu in Denver. Wie 4 keer wint, stoot door naar de conferencefinale tegen de LA Clippers of Utah Jazz.

  Tweets over de wedstrijd:

  Gobert is weer beste verdediger

  De Fransman Rudy Gobert heeft na een jaartje zonder voor de 3e keer de trofee gekregen van beste verdediger. Na 2018 en 2019 was de pivot van Utah ook in 2021 uitverkoren, vorig jaar moest hij de eer aan Gianni Antetokounmpo laten.

   

  84 van de 100 stemmers zetten hem op de 1e plaats, goed voor 464 punten, een pak meer dan Ben Simmons (Philadelphia/287) en Draymond Green (Golden State/76 ptn).

   

  In 71 matchen kwam "Gobzilla" uit op 13,5 rebounds en 2,7 blocks gemiddeld. Gobert komt met een 3e trofee op dezelfde hoogte als Dwight Howard (Orlando/2009-2011). Het record is 4 van Dikembe Mutombo en Ben Wallace.