Fransen houden hun hart vast: Benzema loopt blessure op in uitwuifmatch

  Hoe ernstig is de blessure van Karim Benzema?

  Zal Karim Benzema de start van het EK met Frankrijk moeten missen? In een laatste oefengalop tegen Bulgarije moest hij in de eerste helft het veld al verlaten na een schijnbare dijblessure.

  Bondscoach Didier Deschamps wou de paar duizenden fans in het Stade de France verwennen vlak voor de start van het EK en dus begon hij met zijn vermoedelijke typeploeg aan de interland tegen Bulgarije, met een voorhoede Mbappé-Benzema-Griezmann.

   

  Die beslissing zal hij zich misschien al een beetje beklagen, want na iets meer dan een halfuur begon Benzema plots te hinken, waarna hij zich in het gras plantte. De spits van Real Madrid stapte wel nog zelf van het veld, zij het met een grimas.

   

  "Hij heeft een tik op zijn knie gekregen, die is doorgestoten naar zijn spier. De medische staf zal hem nu opvolgen", zei Deschamps in een eerste reactie.

   

  De Fransen zullen hopen dat het al bij al nog meevalt, want over exact een week speelt Frankrijk zijn openingsmatch tegen Duitsland. Zal Benzema, die jarenlang persona non grata was bij de nationale ploeg, dat duel moeten missen?

  Benzema ziet "concurrent" Giroud 2 keer scoren

  Frankrijk won de wedstrijd tegen Bulgarije uiteindelijk met 3-0, na een vroege goal van Griezmann en twee late van Olivier Giroud, uitgerekend de vervanger/concurrent van Benzema.

   

  Die laatste was intussen al in de tribune gaan zitten en toonde zijn breedste glimlach bij de goals van Giroud, die hiermee op 6 doelpunten komt van het Franse record van Thierry Henry (51 treffers).