Belgische atleten verbeteren zich niet op Paavo Nurmi Games in Finland

  Anne Zagré en Michael Obasuyi hebben op de hordenummers van de Paavo Nurmi Games in Turku (Fin) mooie tijden neergezet, maar ze konden hun beste tijden van het seizoen niet verbeteren. Daar slaagde hamerslingeraarster Vanessa Sterckendries in Kopenhagen wel in.

  Anne Zagré is aan een druk programma bezig, want de Paavo Nurmi Games waren al haar 3e meeting in nauwelijks een week tijd. Een weekje geleden opende ze in Slovakije met een 13"02 op de 100 meter horden, maar in Turku bleef ze zowel in de reeksen (13"31) als in de finale (13"13) boven die tijd.

   

  Michael Obasuyi slaagde er met 13"73 op de 110 meter horden in om zijn beste tijd van het seizoen te evenaren, wat hem een 5e tijd in de finale opleverde.

   

  In de springnummers stelden de Belgen teleur. Fanny Smets bleef in het polsstrokspringen met 4,31 meter ver onder haar kunnen (ze sprong eerder dit jaar 4,53 meter indoor) en ook Claire Orcel zal niet gelukkig geweest zijn met haar 1,81 meter in het hoogspringen.

  Sterckendries herleeft in Kopenhagen

  Wie wél gelukkig is, is Vanessa Sterckendries met haar prestatie op de meeting in Kopenhagen. Ze wierp haar kogel 67,73 meter ver, haar beste worp van het seizoen. Haar Belgische record is wel nog zo'n 2 meter verder.

   

  "Exact een maand geleden stootte ik mij tijdens een wandeling op een strand in Kroatië aan een steen. Ik ben zo blij dat ik weer kan gooien en een resultaat kan halen. Ik snak al naar meer", schrijft Sterckendries op haar Instagram-pagina.