Kiezen collega's Kevin De Bruyne weer tot Speler van het Jaar in Engeland?

  Vier spelers van Manchester City staan op de shortlist.

  Goed nieuws voor Kevin De Bruyne. Onze Rode Duivel maakt zondag kans om zijn titel van "Speler van het Jaar" in de Premier League te verlengen. Zijn collega-voetballers in Engeland plaatsten hem dit jaar opnieuw op de shortlist. De Bruyne krijgt voor de titel onder meer concurrentie van drie ploegmaats bij Manchester City.

  Kevin de Bruyne kan zondag opnieuw een prijs toevoegen aan zijn prijzenkast. De Belg staat namelijk op de shortlist voor de titel van 'Speler van het Jaar' in de Premier League van de Engelse spelersvakbond. De Bruyne won de prijs vorig jaar al.

   

  Om zichzelf op te volgen, moet de speler wel afrekenen met vijf andere genomineerden. Drie daarvan kent de Rode Duivel zeer goed. Zowel Phil Foden, Ilkay Gündogan als Ruben Dias zijn ploeggenoten van De Bruyne bij Manchester City. Foden maakt trouwens ook nog kans op de titel van 'Jonge Speler van het Jaar'.

   

  Alle vier hebben ze er een ijzersterk seizoen opzitten bij City. Zo hielpen ze hun club afgelopen seizoen aan de titel en de League Cup. In de Champions League verloor City de finale van Chelsea. 

   

  De twee andere genomineerden zijn Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Bruno Fernandes (Manchester United).

   

  De prijs voor 'Speler van het Jaar', aangeduid door de Engelse pers, ging vorige maand al naar Ruben Dias. De Portugees haalde het toen voor Harry Kane en Kevin De Bruyne.