"Week voor EK hockey een klets krijgen van Nederland was misschien wel goed"

  Een week voor de start van het EK zijn de Red Lions zondag met de voetjes op de grond gezet door Nederland. Oranje kwam met een droge 0-4 winnen in Antwerpen. Moeten we ons zorgen maken over de Belgische hockeymannen? "In paniek slaan hoeft niet, maar het was wel echt niet goed", zegt hockeycommentator Floris Geerts.

  De Red Lions zijn de wereldkampioen en verdedigen op het komende EK ook hun Europese titel. De Belgische mannen horen dus bij de favorieten, maar dan zal het wel beter moeten dan afgelopen zondag tegen Nederland.

   

  "Die match was in feite de uitzwaaimatch voor het EK. Misschien maar gelukkig dat er geen publiek bij was, anders was het echt wel een afscheid in mineur geweest", zegt Floris Geerts.

   

  "Nederland is een van de grootste concurrenten. Zij zijn nog niet op hun best en nog wat zoekende naar hun EK-selectie. Maar Nederland kwam vrank en vrij spelen en België was nergens. Op die 0-4 viel echt niks af te dingen."

  Je voelde toch aan heel de ploeg dat er nog een duchtig woordje gepraat zal worden.

  Floris Geerts

  Waren er verzachtende omstandigheden? "De spelers probeerden het zelf wat te minimaliseren, maar zo verliezen van Nederland is gewoon echt niet goed", vindt Geerts.

   

  "Ik weet niet wat voor een trainingsweek de Belgen achter de rug hadden. Misschien hadden ze wel een heel zware week? Maar in de reacties werd daar toch niks over gezegd."

   

  "Je voelde toch aan heel de ploeg dat er nog een duchtig woordje gepraat zal worden. Al vind ik ook dat we niet in paniek hoeven te slaan. De Red Lions pieken naar de Olympische Spelen en zien het EK als voorbereiding op Tokio."

  "Tegenstand heeft nu wel gezien dat België te kloppen is"

  Zal de pandoering tegen Nederland blijven hangen bij de Red Lions? "De Belgen zijn toch wel eergevoelig. Ik denk dat ze zaterdag bij hun eerste EK-match de puntjes op de i zullen zetten tegen Spanje", zegt Floris Geerts.

   

  "Op het middenveld zal het dan wel beter moeten dan tegen Nederland. Normaal is dat de grote sterkte van België, maar tegen Oranje kwamen Denayer, Dohmen en Gougnard er niet aan te pas. Als dat een trend wordt, is dat wel zorgwekkend."

   

  "Of we niet te veel verwachten van de Lions? Dat vind ik niet. België is de nummer 1 van de wereld en de regerende Europese kampioen én wereldkampioen. Dan moet je ook elke wedstrijd zo spelen."

   

  "De wil om dat elke match te tonen, die ontbreekt nog soms bij de Red Lions. Je moet je tegenstanders het gevoel geven dat er niks te rapen valt. Nu heeft de rest ook gezien dat België te kloppen is. Al was het misschien ook wel goed om een week voor het EK eens een klets om de oren te krijgen."

  Lees ook: