Red Lions krijgen billenkoek van Nederland: "Dachten te veel na"

  Enkele dagen voor de start van het Europees kampioenschap hockey heeft titelverdediger België een stevige thuisnederlaag geleden tegen Nederland. Oranje scoorde 4 keer in Antwerpen, de Belgen geen enkele keer. "De komende matchen zullen we reageren", belooft international Nicolas De Kerpel.

  Vanaf volgend weekend zetten de Belgische hockeymannen hun Europese hockeytitel op het spel in Nederland. Het gastland hielp de Red Lions vanmiddag uit de droom. In de afsluiter van de Pro League, een internationale competitie, kwam Oranje met 4-0 winnen op de Wilrijkse Pleinen.

   

  De Belgen beleefden een offday, de Nederlanders domineerden met knappe en slimme acties. Bij de rust stonden ze 2 doelpunten voor.

   

  Bovendeert opende de score, Pruijser schoof de tweede binnen. In de tweede helft verdubbelden Van Ass (met een strafcorner) en Brinkman. De Red Lions konden daar enkel een knal op de paal tegenover zetten.

   

  In de eindstand veranderde er nog weinig. België wint de Pro League, maar met het Europees kampioenschap en de Olympische Spelen in het verschiet staan de Red Lions wel met beide benen op de grond.

   

  (scrol omlaag voor reacties)

  "Komende matchen zullen we reageren"

  "We staan weer met de voeten op de grond, ja", sprak Nicolas De Kerpel, "maar met 4-0 verliezen is nooit mooi."

   

  "Het is nu aan ons om te reageren en daar zullen we de komende matchen alles aan doen", belooft de Belgische international.

   

  "Je vraagt er nooit om, maar laat ons dit bekijken als een geheugensteuntje. Nu kennen we het verschil weer tussen winnen en verliezen", pikt bondscoach Shane McLeod in. "Laat dit een les zijn op weg naar Tokio."

   

  Waar zat het probleem? "Ons middenveld, normaal gezien erg sterk, had het moeilijk", vindt de coach. "Ik zag mijn internationals te veel nadenken. Nederland speelde met veel grinta, wij acteerden pas in het laatste kwart goed."

   

  McLeod wisselde ook veel spelers. "Daarom stond niet iedereen altijd op zijn positie. Dat zag je, maar de komende matchen zal iedereen stilaan weer zijn plaats innemen."

  Nederland speelde met veel grinta, wij dachten te veel na.

  bondscoach Shane McLeod

  Bondscoach Shane McLeod blijft rustig: "Nu weten we weer wat verliezen is."