Castagne: "Ik ben competitief en zie mezelf als titularis op het EK"

  Castagne op de persconferentie dinsdag

  Timothy Castagne begint deze zomer aan zijn eerste grote toernooi als Rode Duivel. De verdediger van Leicester heeft er een goed seizoen opzitten en maakt een serieuze kans om Thomas Meunier te verdringen als rechtsachter. Ook zelf steekt hij die ambitie niet onder stoelen of banken.

  Na de recente eindzege in de FA Cup met Leicester begint Timothy Castange met vertrouwen aan de voorbereiding op het EK. "De Premier League is veel intenser dan de Serie A. De duels zijn fysieker." 

   

  "Het was wel niet evident. Door veel blessures moest ik op 3 à 4 verschillende posities spelen. Ik probeerde een spons te zijn en zoveel mogelijk op te steken."

   

  "Mijn polyvalentie is soms een nadeel, maar het maakt me eigenlijk niet zoveel uit waar ik speel. Het liefste speel ik natuurlijk op rechts, maar als ik de groep kan helpen, is het goed."

   

  Heel veel moeite om te verbergen dat hij een basisplaats ambieert, deed Castagne niet. Zijn voornaamste concurrent, Thomas Meunier, heeft er een seizoen van veel bankzitten opzitten bij Dortmund, dus onlogisch is dat ook niet.

   

  "De coach beslist. Maar ik ben competitief en dan kan je niet zeggen dat je niet in de basis wil staan. Ik zie mezelf als titularis. Dat klinkt misschien arrogant, maar het is vooral een ambitie. Ik wil vechten voor mijn plaats."

  Thomas en ik praten veel. Ik weet wat het is als je minder speelt. Maar Thomas is mentaal sterk.

  "Kijk, het is moeilijk om te zeggen dat ik beter ben dan een ploegmaat, Thomas Meunier in dit geval. Het wordt sowieso een moeilijke keuze voor de coach, maar we liggen in elk geval dichter bij elkaar dan vorig seizoen. Als ik op de bank start, zal ik er staan wanneer de coach me nodig heeft."

   

  "Thomas en ik praten veel. Ik weet wat het is als je minder speelt. Maar Thomas is mentaal sterk."


  Castagne kan ook centraal achterin in de driemansdefensie spelen. Dat heeft hij bij Leicester bewezen. "Ik kan het, maar ik denk niet dat ik er het meeste bijdraag." 

   

  "Ik loop er minder en dat is mijn grote sterkte. Op het gebied van kracht ben ik ook niet de sterkste speler om tegen grote spitsen te spelen. Laat ons zeggen dat het niet mijn ideale positie is", sloot Castagne af met een glimlach.

  Lees ook: